Οικονόμου στον ΣΚΑΪ: Ίδια με των άλλων περιοχών σε καραντίνα τα μέτρα στη Νέα Σμύρνη

0
86

Τα μέτρα που ελήφθησαν για την κοινότητα της Νέας Σμύρνης τα ορίζουν οι επιστήμονες και είναι ίδια με αυτά που ελήφθησαν και στις υπόλοιπες περιοχές που μπήκαν σε καραντίνα, δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους Μάιρα Μπάρμπα και Γιώργο Ευγενίδη.

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε πως η πολιτεία είναι έτοιμη να αυστηροποιήσει το πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων θεωρηθεί απαραίτητο.

Αναφερόμενος στα μέτρα για τον γενικό πληθυσμό, τόνισε ότι αποδίδουν και πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τα τηρούν.

Είμαστε στο δρόμο για τους λίγους που προσπαθούν να μετακινηθούν στην επαρχία τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Για το πρόστιμο των 300ιων ευρω και την αφαίρεση πινακίδων των οχημάτων για 60 μέρες, δήλωσε ότι αφορούν κυρίως αυτούς που κινούνται υπεραστικά. 

Ο υφυπουργός εξήγησε ότι κατά βάση το πρόστιμο είναι 150 ευρώ αλλά αν διαπιστωθεί καταχρηστική μετακίνηση, τότε αυξάνεται στα 300 ευρω.

Τόνισε πως η κάθε μετακίνηση εξετάζεται κατά περίπτωση και οι πολίτες θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδεικνύουν ότι η μετακίνησή τους είναι απαραίτητη.

Σχετικά με τις μετακινήσεις προς την επαρχία τόνισε ότι υπάρχει αστυνομία στους κόμβους και στους παραδρόμους εθνικών οδών αλλά και στα ίδια τα χωριά, οπότε ο επισκέπτης θα κληθεί να δικαιολογήσει την παρουσία του.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr