Οικονόμου στον ΣΚΑΪ 100,3: Συγκινητική η συμμόρφωση των πολιτών το Πάσχα

0
100

Συγκινητική χαρακτήρισε τη συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου. 

Παράλληλα σημείωσε ότι υπήρχε μια σχετική ανησυχία για τις ημέρες του Πάσχα αλλά η καθολική πλειοψηφία συμμορφώθηκε και δεν υπήρξαν ιδιαίτερα θέματα. Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αυτό δίνει στην κυβέρνηση την αισιοδοξία ότι οι πολίτες θα εφαρμόζουν τα μέτρα και στη δεύτερη φάση και θα καταγραφούν και τότε καλά αποτελέσματα. 

Ταυτόχρονα είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις των πολιτών που δεν τήρησαν τα μέτρα περιορισμού. Είναι  χαρακτηριστικό ότι χθες όλο το 24ωρο είχαν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 106 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας με τις μισές να καταγράφονται στην Αττική. 

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ και σε 95 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν και οι πινακίδες των οχημάτων για 60 ημέρες. Τα αυστηροποιημένα μέτρα θα ισχύουν μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα. 

Ενδεικτικά είναι και τα στοιχεία από τα διόδια στις δύο εξόδους της Αττικής. Από Μεγάλη Πέμπτη έως Μεγάλο Σάββατο πέρυσι είχαν περάσει περισσότερα από 254.500 αυτοκίνητα, ενώ φέτος μόλις 30.800 αυτοκίνητα. 
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr