Εικόνες βιβλικής καταστροφής: Το χρονικό της φονικής πλημμύρας στην Εύβοια (vid)

0
69

Συγκλονίζει το Πανελλήνιο η ανείπωτη τραγωδία, με 7 νεκρούς, από τη Θεομηνία που «έπνιξε» την Εύβοια. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ένα βρέφος μόλις 8 μηνών ενώ αγνοούμενος παραμένει ένας άνδρας.

Γιγαντιαία είναι η κινητοποίηση του Κρατικού Μηχανισμού, με δραματικές επιχειρήσεις απεγκλωβισμού δεκάδων ανθρώπων, ακόμα και από αέρος, με ελικόπτερα ”Σούπερ Πούμα”. 

Η κακοκαιρία Θάλεια έπληξε βαρύτατα την περιοχή. Ο ποταμός Μεσσάπιος πλημμύρισε με αποτέλεσμα τα Πολιτικά και τα Ψαχνά να μετρούν ανυπολόγιστες ζημιές με το πρώτο φως της ημέρας.

Τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους. Διέλυσαν σπίτια, αναποδογύρισαν αυτοκίνητα, κάδους ενώ ακόμη και μικρές βάρκες βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας.

Δεκάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά  στα Πολιτικά της Εύβοιας ενώ χρειάστηκαν τουλάχιστον 4 άνθρωποι να ανέβουν σε δέντρο επί τρεις ώρες για να σωθούν. Την ίδια ώρα, πολλοί άνθρωποι για να σωθούν ανέβηκαν στις ταράτσες τους.Οι διασώστες μετέφεραν πολίτες και μωρά ακόμα και με σκαπτικά μηχανήματα 

Κάτοικοι με τις σκούπες και τα φαράσια στα χέρια προσπάθησαν να σώσουν ότι μπόρεσαν.

Η ορμή των υδάτων ήταν τέτοια που κατέβασε ακόμα και ολόκληρα αυτοκίνητα μέσα στα ποτάμια.Οι επιχειρήσεις διάσωσης είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους.

Στην Εύβοια μετέβη εσπευσμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ αύριο στις πληγείσες περιοχές θα βρεθεί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr