Ιαπωνία: Στον Μαυρίκιο ομάδα ειδικών για την καταστροφή από τη διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα

0
56

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ιαπωνίας, Σιντζίρο Κοϊζούμι δήλωσε πως το Τόκιο σχεδιάζει να στείλει μια ομάδα αποτελούμενη από αξιωματούχους του υπουργείου και άλλους ειδικούς στον Μαυρίκιο προκειμένου να αποτιμήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη διαρροή πετρελαίου.

Ιαπωνικό φορτηγό πλοίο προσάραξε σε κοραλλιογενή ύφαλο ανοικτά του Μαυρίκιου στις 25 Ιουλίου, με αποτέλεσμα να χυθούν στη θάλασσα κάπου 1.000 τόνοι πετρελαίου καυσίμου και προκαλώντας την κήρυξη “περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης”. Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, πρόκειται για τη χειρότερη οικολογική καταστροφή στη χώρα.

Η μετακίνηση του πλοίου θα είναι μια πολύ ευαίσθητη επιχείρηση και αναμένεται να πάρει μήνες. Η Γαλλία, αποικία της οποίας υπήρξε κάποτε ο Μαυρίκιος, έχει πει ότι θα βοηθήσει με τον καθαρισμό.

Ο Κοϊζούμι είπε ακόμη σήμερα στους δημοσιογράφους πως εκτιμά πως πρόκειται για μια σοβαρή κρίση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια βιοποικιλότητας. Το πλοίο MV Wakashio ανήκει στην εταιρία Nagashiki Shipping και είχε ναυλωθεί από τη Mitsui OSK Lines.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr