Η Wagner αποσύρεται από το Μπαχμούτ – «Παραδίδουμε στον ρωσικό στρατό», δήλωσε ο Πριγκόζιν (βίντεο)

0
36

Ύστερα από τη μεγαλύτερη και πλέον αιματηρή μάχη του πολέμου, η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση κατέλαβε το Σάββατο την πολύπαθη πόλη

Η ρωσική οργάνωση μισθοφόρων Wagner άρχισε να αποσύρει τις δυνάμεις της από την ουκρανική, ισοπεδωμένη πόλη Μπαχμούτ και παραδίδει τις θέσεις της εκεί στον ρωσικό τακτικό στρατό, δήλωσε ο ιδρυτής της Γεβγκένι Πριγκόζιν σε βίντεο που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο Telegram από την υπηρεσία Τύπου του και δείχνει τον Πριγκόζιν, με εξάρτυση μάχης, να στέκεται δίπλα σε κατεστραμμένη πολυκατοικία και να συνομιλεί με τους μαχητές της οργάνωσης.

«Αποσύρουμε τις μονάδες από το Μπαχμούτ. Από σήμερα στις πέντε το πρωί, 25 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, οι περισσότερες από τις μονάδες θα μετακινηθούν σε στρατόπεδα στα μετόπισθεν. Παραδίδουμε τις θέσεις μας στον στρατό», δήλωσε.

Ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε την κατάληψη του Μπαχμούτ το Σάββατο, ύστερα από τη μεγαλύτερη σε διάρκεια και πλέον αιματηρή μάχη του πολέμου.

Ωστόσο, Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι οι δυνάμεις του Κιέβου συνεχίζουν να ελέγχουν ένα μικρό μέρος της πόλης και ότι έχουν προκληθεί τεράστιες απώλειες στον εχθρό. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr