Η Τουρκία επιταχύνει το εξοπλιστικό της πρόγραμμα με το μαχητικό KAAN και νέες φρεγάτες

0
25

Η Άγκυρα ναυπηγεί επιπλέον τρεις φρεγάτες στα τουρκικά ναυπηγεία και στόχος είναι επιπλέον τρεις φρεγάτες σε τρία χρόνια. Το 75% του πλοίου είναι τουρκικής κατασκευής

Την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να ζητήσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταματήσει να εξοπλίζει την Ελλάδα, η Τουρκία συνεχίζει να τρέχει και μάλιστα να επιταχύνει τα δικά της εξοπλιστικά προγράμματα.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, οι Τούρκοι ξεκίνησαν τις δοκιμές στη θάλασσα της νέας τουρκικής φρεγάτας «Istanbul».

Η Άγκυρα ναυπηγεί επιπλέον τρεις φρεγάτες στα τουρκικά ναυπηγεία και στόχος είναι επιπλέον τρεις φρεγάτες σε τρία χρόνια. Το 75% του πλοίου είναι τουρκικής κατασκευής.

Παράλληλα, οι τούρκοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι το μαχητικό ΚΑΑN θα είναι έτοιμο να απογειωθεί στα τέλη του 2023. Ωστόσο θα μπορεί να ενταχθεί στον δυναμικό της αεροπορίας κοντά στο 2030. Έτσι οι Τούρκοι προσανατολίζονται στα Eurofighter για να καλύψουν το κενό.

Σοκ στην Τουρκία από την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής του Ερντογάν

Εν τω μεταξύ, αύριο έρχονται στην Τουρκία οι αυξήσεις των επιτοκίων, ενώ ο τούρκος πρόεδρος επί χρόνια ήταν υπερασπιστής των χαμηλών επιτοκίων. Το ζήτημα που θέτει η αντιπολίτευση προς τον Ερντογάν είναι: Μας μιλούσες για τους κανόνες του Ισλάμ και τώρα παραδόθηκες στους τοκογλύφους.

Επίθεση Ερντογάν στη Δύση για το προσφυγικό

Εν τω μεταξύ ο Ερντογάν επιτέθηκε στη Δύση για το προσφυγικό αναφέροντας ότι «η Μεσόγειος έγινε νεκροταφείο λόγω αλαζονικής συμπεριφοράς αποικιοκρατών. Η πρόσφατη τραγωδία στο Αιγαίο είναι το τελευταίο επαίσχυντο παράδειγμα».

Αναλυτικά ο Ερντογάν τόνισε: «Η αλαζονική νοοτροπία, που έχει τις ρίζες της στην αποικιοκρατία, έχει συμβάλλει πολύ στη μετατροπή της Μεσογείου, που υπήρξε λίκνο πολιτισμών σε όλη την Ιστορία, σε ένα γιγάντιο προσφυγικό νεκροταφείο τα τελευταία χρόνια. 

Η ανθρωπιστική τραγωδία της περασμένης εβδομάδας στο Αιγαίο, όπου εκατοντάδες αθώοι άνθρωποι, κυρίως παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, είναι το τελευταίο επαίσχυντο παράδειγμα».
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr