Η Tesla ανακαλεί σχεδόν 363.000 οχήματα λόγω προβλημάτων στο λογισμικό

0
31

TΤο πρόβλημα παρουσιάζεται στη λεγόμενη λειτουργία «Full Self Driving» λόγω των κινδύνων που μπορεί να εγκυμονεί στις διασταυρώσεις, ακόμα κι αν ο οδηγός είναι προσεκτικός

Στην ανάκληση σχεδόν 363.000 οχημάτων με τη λεγόμενη λειτουργία «Full Self Driving» ανακαλεί η Tesla του Ίλον Μασκ λόγω των κινδύνων που μπορεί να εγκυμονεί στις διασταυρώσεις, ακόμα κι αν ο οδηγός είναι προσεκτικός και έτοιμος να αναλάβει τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Η ειδοποίηση ανάκλησης από την Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας λέει ότι σε «ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις» η λειτουργία FSD θα μπορούσε να προκαλέσει στο αυτοκίνητο να παραβιάσει τους νόμους οδικής κυκλοφορίας «πριν παρέμβουν ορισμένοι οδηγοί».

Η Tesla θα προσπαθήσει να διορθώσει το πρόβλημα μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού over-the-air, ανέφερε η ανακοίνωση.

Η ανάκριση αφορά τα Model S και Model X που κατασκευάστηκαν από το 2016 έως το 2023, Model 3 που κατασκευάστηκαν από το 2017 έως το 2023 και Model Y που κατασκευάστηκαν από το 2020 έως το 2023.

Η Tesla επέτρεψε σε χιλιάδες οδηγούς να δοκιμάσουν νέα συστήματα υποβοήθησης στην οδήγηση μέσω του λογισμικού FSD αλλά στην beta έκδοσή του, δηλαδή σε μια πρώιμη έκδοση λειτουργίας. Μόνο όσοι οδηγοί είχαν υψηλή βαθμολογία στην οδήγησή τους, μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο λογισμικό.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο λογισμικό δεν καθιστά εντελώς αυτόνομα τα αυτοκίνητα της Tesla ούτε ασφαλή να κινηθούν στους δρόμους χωρίς να βρίσκεται ένας άνθρωπος πίσω από το τιμόνι και να είναι έτοιμος να φρενάρει ή να στρίψει ανά πάσα στιγμή.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr