Η Συλλογή Γιώργου Οικονόμου μας συστήνει τη Γερμανίδα γλύπτρια Καταρίνα Φριτς

0
205

Τη Γερμανίδα γλύπτρια Καταρίνα Φριτς (Katharina Fritsch) συστήνει στο ελληνικό κοινό η Συλλογή Γιώργου Οικονόμου, από 18 Ιουνίου, στον εκθεσιακό χώρο της συλλογής, στο Μαρούσι (Λεωφόρος Κηφισίας 80).

Η Καταρίνα Φριτς έχει σημαντική συνεισφορά στα εικαστικά από τις αρχές του 1980. Με ιδιαίτερες φόρμες που σφυρηλατεί και βάφει σε έντονα χρώματα, έχει αναπτύξει ένα συγκεκριμένο γλυπτικό λεξιλόγιο που περιλαμβάνει μια τυπολογία καθημερινών αντικειμένων, ζώα και ανθρώπους, αλλά και εγκαταστάσεις βασισμένες στο μυθολογικό και σουρεαλιστικό. Η πλούσια ιστορία του ελληνικού πολιτισμού σε παραστατική γλυπτική, μυθολογία και λαϊκή αφήγηση, αντηχεί στη δουλειά της καλλιτέχνιδας.

Στην πρώτη ατομική έκθεσή της στην Ελλάδα, παρουσιάζει πρόσφατα γλυπτά δίπλα σε κάποια από τα πρώτα της έργα που έκανε κατά τη διάρκεια και λίγο μετά το τέλος των σπουδών της στην Ακαδημία Τεχνών του Ντίσελντορφ, στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Η καλλιτέχνης έχει ενορχηστρώσει μια προσεκτικά σχεδιασμένη εμπειρία για τον επισκέπτη κι όπως έχει πει «ποτέ δεν αντιμετωπίζει μια έκθεση απλώς ως μια ακολουθία έργων αλλά πάντα κοιτά την μεγάλη εικόνα». Κάθε έργο της έκθεσης έχει επιλεγεί για αυτό το συνολικό περιβάλλον και η επιμέλεια είναι της Jessica Morgan, διευθύντριας του ιδρύματος Dia Art Foundation, της Ν. Υόρκης.

Περισότερες πληροφορίες στη διεύθυνση (http://www.thegeorgeeconomoucollection.com)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr