Η Ουάσινγκτον εκφράζει «βαθιά ανησυχία» για την έξαρση της βίας στη Δυτική Όχθη

0
23

Μίλησε ακόμη για “ανησυχητικές πληροφορίες που αφορούν εξτρεμιστική βία από έποικους εναντίον Παλαιστινίων αμάχων, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου ενός παιδιού”.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν σήμερα τη “βαθιά ανησυχία” τους για την έξαρση της βίας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και καταδίκασαν την επίθεση που εξαπέλυσαν δεκάδες Ισραηλινοί σε παλαιστινιακό χωριό.

“Εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για την αύξηση της βίας στη Δυτική Όχθη τους τελευταίους μήνες”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Βεντάντ Πατέλ αφού προηγουμένως καταδίκασε την επίθεση, χθες, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τέσσερις Ισραηλινοί κοντά στον εβραϊκό οικισμό Ελί.

Μίλησε ακόμη για “ανησυχητικές πληροφορίες που αφορούν εξτρεμιστική βία από έποικους εναντίον Παλαιστινίων αμάχων, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου ενός παιδιού”.

“Καταδικάζουμε με τον ίδιο τρόπο αυτές τις βίαιες ενέργειες και εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες που επλήγησαν”, δήλωσε καλώντας την ισραηλινή κυβέρνηση να ασκήσει διώξεις κατά των υπευθύνων της επίθεσης.

Σχεδόν 200 Ισραηλινοί εισήλθαν σήμερα στην τοποθεσία Τουρμουσάγια, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, έβαλαν φωτιά σε καλλιέργειες και σε δεκάδες αυτοκίνητα, όπως ανέφεραν οι κάτοικοι.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για έναν νεκρό που επλήγη από σφαίρα στο στήθος.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απηύθυνε εκ νέου έκκληση για “αποκλιμάκωση” και επανέλαβε την αντίθεση της Ουάσινγκτον σε οποιοδήποτε “μονομερές” μέτρο που στοχεύει στην επέκταση του ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας στα παλαιστινιακά εδάφη.

Δήλωσε επίσης ότι μια υψηλόβαθμη αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Μπάρμπαρα Λιφ, βρίσκεται στην περιοχή και είναι σε επαφή με τις ισραηλινές και τις παλαιστινιακές αρχές σε μια προσπάθεια να “αποκατασταθεί η ηρεμία”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr