Η ώρα της δικαιοσύνης για Χρυσή Αυγή -Δεν θα παραστούν Μιχαλολιάκος και άλλα στελέχη

0
155

Της Ιωάννας Μάνδρου

Η ώρα της Δικαιοσύνης φθάνει σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής με το Δικαστήριο στις 11 το πρωί να ανακοινώνει την κρίσιμη από πολιτικής και ποινικής πλευράς απόφαση του για την ενοχή η μη των κατηγορουμένων.

Εξαιρετικά σημαντική είναι – και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον- η απόφαση του Δικαστηρίου για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης που βαρύνει τα πολιτικά στελέχη της ΧΑ μεταξύ των οποίων ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης και λοιποί.

Αν το δικαστήριο δεχθεί, ότι είναι ένοχοι ως εγκληματική οργάνωση, θα δεχθεί ότι υπήρχε πολιτικό σχέδιο και πολιτική οργάνωση για τα εγκλήματα στελεχών και μελών της ΧΑ που περιγράφονται στο βαρύ κατηγορητήριο. 
Μια τέτοια απόφαση θα σηματοδοτήσει πέραν της ποινικής καταδίκης και την οριστική πολιτική καταδίκη του εν λόγω πολιτικού μορφώματος, που λόγω και της ποινικής διαδικασίας έχει πολιτικά εξανεμιστεί.

Στην περίπτωση καταδικαστικής απόφασης για την εγκληματική οργάνωση η απόφαση του Δικαστηρίου θα αργήσει να βγει, θα χρειαστούν ημέρες, έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο για τα ελαφρυντικά, τις τελικές ποινές και ποιοι θα πάνε μέσα.

Αν όμως το Δικαστήριο σήμερα ακολουθήσει την εισαγγελική πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου που είχε προτείνει την πλήρη απαλλαγή των πολιτικών στελεχών από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, τότε το όλο ποινικό εγχείρημα για την εγκληματική δράση της ΧΑ θα καταπέσει, θα καταδικαστούν μεμονωμένα μόνον για τη δολοφονία Παύλου Φύσσα και κάποιες άλλες δράσεις, και η απόφαση θα βγει το αργότερο ως την Πέμπτη.

Δεν θα παραστούν στη δίκη.

Πληροφορίες που έχουν επιβεβαιωθεί, κάνουν λόγο ότι ο σκληρός πυρήνας των πολιτικών στελεχών της ΧΑ δεν θα παραστεί σήμερα στο δικαστήριο και από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους λίγοι θα είναι παρόντες. Μέσα στην αίθουσα θα βρίσκονται οι ελάχιστοι κατηγορούμενοι, θύματα και συγγενείς θυμάτων και η Μάγδα Φύσσα που δεν έλειψε ούτε μία ημέρα από τη δίκη, ισχυρή αστυνομική δύναμη, 44 δημοσιογράφοι, 12 φωτορεπόρτερς και πενήντα άτομα κοινό.

Η απόφαση θα ξεκινήσει στις 11 με πρώτη υπόθεση τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ θα ακολουθήσει η υπόθεση με την επίθεση στους αιγύπτιους ψαράδες, η επίθεση στο ΠΑΜΕ και άλλες επιθέσεις και τέλος το δικαστήριο θα αποφανθεί για την εγκληματική οργάνωση.

Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΑ.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ : 68

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΧΑ. ΔΙΚΆΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

1.ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ,

2.ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

3.ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ,

4.ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ,

5.ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ,

6.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ,

7.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ,

8.ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ,

9.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΟΣ,

10.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ,

11.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΖΗΛΟΣ,

12.ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ,

13.ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

14.ΜΙΧΑΗΛ-ΑΒΡΑΜΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

15.ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΡΕΓΟΣ,                                  

16.ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ,

17.ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ και

18.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ. ΚΑΘ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΊΑΣ. ΚΑΙ ΆΛΛΟΙ 17 ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΑΛΕΙΡΓΑΤΩΝ ,ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΠΈΝΤΕ. ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ.

ΕΠΙΘΕΣΗ  ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ  

 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ. ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΆΛΛΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ 

ΛΟΙΠΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ:  453

 ΜΑΡΤΥΡΕΣ. 150 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ – 70 ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ

Έναρξη δίκης : 20 Απριλίου 2015 στην αίθουσα των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr