Η μεγάλη αδιέξοδος του Πάσχα: Κιάλια νυχτερινής όρασης, drones, μπάρες νερού για να μείνουμε σπίτι

0
109

Ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού αλλάζει φέτος τα δεδομένα, και η λεγόμενη μεγάλη έξοδος του Πάσχα μεταβάλλεται στη… μεγάλη αδιέξοδο για όσους έτρεφαν ελπίδες για αρνάκι στο χωριό, με την ΕΛΑΣ να βρίσκεται επί ποδός πολέμου για να αποτρέψει τη φυγή προς την επαρχία και τα νησιά. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αστυνομία είναι προετοιμασμένη ακόμα και για νυχτερινό κρυφτό από την Παρασκευή και ειδικά από την Κυριακή των Βαΐων! Πολλοί… επίμονοι για ταξίδια στην επαρχία πολίτες θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν το σκοτάδι για να αποφύγουν τους ελέγχους, και έτσι θα “επιστρατευτούν” κιάλια νυχτερινής όρασης σε κρίσιμα σημεία διέλευσης προς τα δυο εθνικά οδικά δίκτυα άλλα και στις παρακαμπτήριες οδούς. Σε συγκεκριμένα σημεία θα τοποθετηθούν και μπάρες νερού ως εμπόδια με ελεγχόμενη διέλευση για έλεγχο των δικαιολογητικών γιατί ο στόλος της ΕΛΑΣ δεν επαρκεί για να καλύψει όλα τα σημεία των εθνικών δικτύων άλλα και συμβατικό οχήματα της ασφάλειας. Παράλληλα, θα αναπτυχθεί όλος ο στόλος  των drones για να ενημερώνει τις επίγειες δυνάμεις για το τι συμβαίνει στο έδαφος. Τον ίδιο ρόλο θα έχουν και τα ελικόπτερα της ΕΛΑΣ, άλλα πιθανότατα και της πυροσβεστικής. 

Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκαν δύο τουλάχιστον τηλεδιασκέψεις στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ με τους αστυνομικούς διευθυντές όλης της χώρας και έπεσαν στο διαδικτυακό τραπέζι οι χάρτες ύποπτων σημείων όπως παράδρομοι, διελεύσεις παλαιών εθνικών οδόν, παρακαμπτηρίων οδόν και επαρχιακών δρόμων για να οριοθετηθούν τα σημεία για μπλόκα. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν χαρτογραφηθεί όλα τα πιθανά σημεία, ενδεικτικά τουλάχιστον 16 σημεία πρόσβασης στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και τουλάχιστον άλλα 12 σημεία στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου. Το ίδιο θα συμβεί σε όλους τους νομούς της χώρας. 

Παράλληλα, ήδη έχει  ενεργήσει προληπτικά ενόψει Πάσχα και η ΑΑΔΕ, η οποία μπλόκαρε τις αλλαγές μόνιμης κατοικίας ύστερα από το φαινόμενο μαζικών αλλαγών έδρας από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr