Η Λευκορωσία ξεκινά «ασκήσεις επιστράτευσης»    

0
20

Ο Λουκασένκο έχει δηλώσει ότι θα μπει στον πόλεμο με την Ουκρανία στην περίπτωση μιας «πλήρους κλίμακας επίθεσης» σε βάρος της χώρας του .

Η Λευκορωσία, σύμμαχος της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της ξεκινούν 10 ημέρες ετήσιων «ασκήσεων επιστράτευσης».

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανέφερε ότι οι ασκήσεις έχουν στόχο να αξιολογηθεί το επίπεδο ετοιμότητας των κρατικών θεσμών στην επιστράτευση των εφέδρων. Όλοι οι Λευκορώσοι πρέπει να υπηρετούν στρατιωτική θητεία και παραμένουν ως έφεδροι μετά την ολοκλήρωσή της.

Η Λευκορωσία επέστρεψε στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει το έδαφός της ως εφαλτήριο για τη εισβολή της πέρυσι στην Ουκρανία.

Έκτοτε, πραγματοποιεί τακτικά ασκήσεις με τη Ρωσία και επιτρέπει στις ρωσικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν τις βάσεις της για εκπαίδευση.

Αυτό τον μήνα, παρέλαβε ρωσικούς τακτικούς πυρηνικούς πυραύλους που ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι στόχος είναι να αποτελέσουν προειδοποίηση προς τη Δύση.

Οι δυνάμεις της Λευκορωσίας δεν έχουν ενταχθεί άμεσα στον πόλεμο στο πλάι της Ρωσίας, αλλά ο πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο έχει δηλώσει ότι η χώρα του θα εισέλθει στη σύγκρουση στην περίπτωση μιας «πλήρους κλίμακας επίθεσης» σε βάρος της.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr