Η κινηματογραφική ιστορία της Κατερίνας Χέλμη μέσα από ένα βίντεο της Φίνος Film

0
30

Η πορεία της ηθοποιού, πώς έγινε η γνωριμία με τον Φίνο και οι πρώτοι ρόλοι της στον κινηματογράφο

Συλλυπητήρια για την απώλεια της ηθοποιού Κατερίνας Χέλμη εκφράζει η Φίνος Film αναρτώντας στο Facebook βίντεο με κάποιες από τις κινηματογραφικές της στιγμές.

Δείτε το βίντεο:

Στην ανάρτηση η Φίνος Film θυμάται την πορεία της ηθοποιού, πώς έγινε η γνωριμία με τον Φίνο και τους πρώτους ρόλους της στον κινηματογράφο:

«Η Κατερίνα Χέλμη ήταν μια σπουδαία κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου, αλλά και μια δυναμική γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα και ευγενική ψυχή.

Υπηρέτησε με πάθος την τέχνη της υποκριτικής για περισσότερα από εξήντα χρόνια, γνωρίζοντας σημαντικές διακρίσεις από τα πρώτα της μόλις βήματα στο θεατρικό σανίδι.

Είχε την ικανότητα να εκμηδενίζει την απόσταση μεταξύ ρόλου και πραγματικότητας, πείθοντας τον θεατή για την ιστορία που υποδύεται. 

Ο Φίνος μαγεύτηκε όταν την είδε το 1962, σε ηλικία 23 ετών, στην θεατρική παράσταση «Τα Κόκκινα Φανάρια» του Αλέκου Γαλανού σε σκηνοθεσία Αλέξη Δαμιανού.

Λίγες μέρες αργότερα της πρότεινε να παίξει στην ταινία «Νόμος 4000» του Γιάννη Δαλιανίδη, ανοίγοντας τον δρόμο για την κινηματογραφική της καριέρα.

Τα επόμενα τρία χρόνια γύρισε άλλες τρεις εμβληματικές ταινίες με τον Φίνο, «Χωρίς Ταυτότητα», «Ίλιγγος» και «Οι Εχθροί», ενώ κορυφαία στιγμή της καριέρας της ήταν η μεταφορά του θεατρικού έργου «Τα Κόκκινα Φανάρια» στον κινηματογράφο, με σκηνοθέτη τον Βασίλη Γεωργιάδη.

Η Κατερίνα Χέλμη άφησε την τελευταία της πνοή πριν λίγες μέρες, στις 15 Απριλίου 2023, σε ηλικία 83 ετών.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της».

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr