Η Κάμαλα Χάρις αποτίει φόρο τιμής στην Τίνα Τέρνερ

0
23

Σχεδόν ένα μήνα μετά τον θάνατο της Τίνα Τέρνερ, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε για την επιρροή της τραγουδίστριας στη ζωή της και των μελλοντικών γενεών

Η Κάμαλα Χάρις (Kamala Harris) αποτίει φόρο τιμής στη «Βασίλισσα του Rock & Roll» με άρθρο της στο περιοδικό Rolling Stone.

Σχεδόν ένα μήνα μετά τον θάνατο της Τίνα Τέρνερ, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε για την επιρροή της τραγουδίστριας στη ζωή της και των μελλοντικών γενεών.

Η Χάρις ξεκίνησε το αφιέρωμά της αφηγούμενη ότι η μητέρα της έπαιζε συχνά το «Proud Mary», καθώς μεγάλωνε στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, κάτι που την έκανε να χορεύει και να τραγουδάει στο σαλόνι.

Συνέχισε σημειώνοντας ότι η μουσική της Τέρνερ «μιλούσε μια παγκόσμια γλώσσα» – μια γλώσσα που η ίδια και εκατομμύρια άλλοι μπορούσαν «να καταλάβουν και να ταυτιστούν».

«Τόσα πολλά από τα τραγούδια της [Τέρνερ] είχαν τις ρίζες τους στην ελευθερία, την ατομικότητα και την αυτοδιάθεση – σε μια εποχή που τέτοιες έννοιες ήταν ανύπαρκτες για τις μαύρες καλλιτέχνιδες», έγραψε η Χάρις στο άρθρο της, προτού συνεχίσει να απαριθμεί τις διακρίσεις της τραγουδίστριας, όπως η διπλή της εισαγωγή στο Rock and Roll Hall of Fame και οι νίκες στα Grammy για την ποπ, τη ροκ και την R&B μουσική.

Η Χάρις σημείωσε ότι η τραγουδίστρια «ενέπνευσε» πολλούς αντιμετωπίζοντας εμπόδια όπως ο ρατσισμός, ο σεξισμός και η ενδοοικογενειακή βία «με θάρρος και σθένος» εν μέσω της επιτυχίας της.

«Αυτές οι εμπειρίες έγιναν καύσιμο για τα ταξίδια τόσων άλλων – ακροατών τους οποίους ενέπνευσε με τα τραγούδια της για αγώνα και υπέρβαση», εξήγησε στο Rolling Stone.

«Και σήμερα, η ζωή της παραμένει μια απόδειξη για όλους εκείνους που πιστεύουν σε αυτό που μπορεί να είναι, χωρίς να τους βαραίνει αυτό που υπήρξε», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr