Η Ιαπωνία ανακάλυψε 7.000 νησιά που δεν γνώριζε μέχρι σήμερα ότι είχε

0
11

Έπειτα από τη νέα ψηφιακή χαρτογράφηση που διεξήχθη διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν 14.125 νησιά στην ιαπωνική επικράτεια, υπερδιπλάσια από τα 6.852 που γνώριζε και επίσημα από μια έκθεση του 1987

 Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 7.000 περισσότερα νησιά αποκάλυψε πως έχει η Ιαπωνία σε σχέση με όσα πίστευε πως είχε προηγουμένως. 

Η ψηφιακή χαρτογράφηση από την Αρχή Γεωχωρικών Πληροφοριών της Ιαπωνίας (GSI) διαπίστωσε πρόσφατα ότι υπάρχουν 14.125 νησιά στην ιαπωνική επικράτεια, υπερδιπλάσια από τα 6.852 που γνώριζε και επίσημα από μια έκθεση του 1987 από την ιαπωνική ακτοφυλακή, συμφωνα με το CNN.

Ωστόσο, το GSI αυτή την εβδομάδα τόνισε ότι το νέο στοιχείο αντικατοπτρίζει τις προόδους στην τεχνολογία τοπογραφίας και τις λεπτομέρειες των χαρτών που χρησιμοποιήθηκαν για την καταμέτρηση.

Η Αρχή επισήμανε ότι ενώ δεν υπάρχει διεθνής συμφωνία για τον τρόπο καταμέτρησης των νησιών, χρησιμοποιήθηκε και σε αυτή την καταμέτρηση το ίδιο κριτήριο, αυτού του μεγέθους με την προηγούμενη έρευνα που διεξήχθη πριν από 35 χρόνια. Διευκρινίζεται επίσης ότι ο νέος αριθμός των νησιων δεν περιλαμβάνει καμία τεχνητά ανακτημένη γη.

Τα νησιά που περιβάλλουν την Ιαπωνία έχουν βρεθεί στο επίκεντρο πολλών εδαφικών διαφορών.

Η Ιαπωνία διεκδικεί τα νησιά των νότιων Κουρίλων που κατέχονται από τη Ρωσία , τα οποία το Τόκιο αποκαλεί Βόρεια Εδάφη, μια διαμάχη που χρονολογείται από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν τα σοβιετικά στρατεύματα τα κατέλαβαν από την Ιαπωνία.

Η Ιαπωνία ισχυρίζεται επίσης ότι έχει μια ιστορική αξίωση για τα ακατοίκητα νησιά Σενκάκου στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, τα οποία διαχειρίζεται επί του παρόντος, αλλά η Κίνα έχει επανειλημμένα αμφισβητήσει αυτόν τον ισχυρισμό.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr