Η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην ατζέντα της συνάντησης Μέρκελ – Μακρόν

0
55

Η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο θα απασχολήσει τη συνάντηση που θα έχουν στις 20 Αυγούστου η Άνγκελα Μέρκελ με τον Εμανουέλ Μακρόν στην παραθεριστική κατοικία του Γάλλου Προέδρου.

Όπως αναφέρει το Παρίσι, οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στην παραθεριστική κατοικία του Γάλλου προέδρου και θα συζητήσουν τα μεγάλα διεθνή ζητήματα, από τον κορωνοϊό μέχρι τον Λίβανο, αλλά και της εξελίξεις στη Λευκορωσία.

«Είναι μία εξαιρετικής φύσης συνάντηση, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Καγκελάριος προσκαλείται στη Μπρεγκανσόν από έναν Γάλλο πρόεδρο», αναφέρουν τα Ηλύσια Πεδία.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι Μέρκελ – Μακρόν «θα συζητήσουν για τις ευρωπαϊκές προκλήσεις του φθινοπώρου: την ευρωπαϊκή συνεργασία για το θέμα του κορωνοϊού, την συνέχιση του προγράμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης, μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου 2020, το Brexit, το κλίμα, το εμπόριο και την Σύνοδο για το μέλλον της Ευρώπης».

Ανάμεσα στα υπόλοιπα ζητήματα θα είναι η κατάστση στο Λίβανο, τη Λευκορωσία  και την ανατολική Μεσόγειο, όπου καταγράφεται σκηνικό έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρία.

Πηγή: Καθημερινή

Πηγή: skai.gr