Η ENI ανακάλυψε νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Αίγυπτο

0
47

Η ιταλική πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Eni, και η βρετανική πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου BP ανακοίνωσαν μια νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στη λεγόμενη “περιοχή Great Nooros”, που βρίσκεται στο Abu Madi West Development Lease, στα  ύδατα του Δέλτα του Νείλου, στην Αίγυπτο. υπεράκτια Αίγυπτος.

Αυτή η νέα ανακάλυψη, που επιτεύχθηκε μέσω του ερευνητικού σκάφους Nidoco NW-1, βρίσκεται σε βάθος 16 μέτρων, 5 χλμ. από την ακτή και 4 χλμ βόρεια από το πεδίο Nooros, που ανακαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2015.

Η προκαταρκτική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, λαμβάνοντας υπόψη την επέκταση της δεξαμενής προς το βορρά και τη δυναμική συμπεριφορά του πεδίου, μαζί με τις πρόσφατες ανακαλύψεις που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή, δείχνει ότι το αέριο της περιοχής Great Nooros μπορεί να εκτιμηθεί ότι υπερβαίνει τα 4 τρισ. κυβικά πόδια.

Η Eni θα αρχίσει να εξετάζει τις αναπτυξιακές επιλογές αυτής της νέας ανακάλυψης και πως μπορεί να επωφεληθεί με συνεργασίες με τις υπάρχουσες υποδομές της περιοχής.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας energynews.gr, η Eni μέσω της θυγατρικής της IEOC, κατέχει ποσοστό 75% στην άδεια της Abu Madi West Development Lease, ενώ η BP κατέχει το υπόλοιπο ποσοστό 25%.

Ο μεταφορέας είναι η Petrobel, μια ισότιμη κοινοπραξία μεταξύ της IEOC και της κρατικής εταιρείας Egyptian General Petroleum Corporation (EGPC).

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr