Η Άγκυρα προσπαθεί να δελεάσει την Αίγυπτο για συμφωνία στις θαλάσσιες ζώνες

0
263

Ενοχλημένη παραμένει η Τουρκία από τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για τις θαλάσσιες ζώνες, διότι, όπως εξηγεί ο Μανώλης Κωστίδης, ουσιαστικά ακυρώνεται ντε φάκτο το τουρκολιβυκό μνημόνιο. 

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσπάθησε να δελεάσει το Κάιρο, αναφέροντας ότι η Αίγυπτος μπορεί να συζητήσει τα πάντα με την Τουρκία όπως τις θαλάσσιες ζώνες. 

«Με τον (σ.σ Αιγύπτιο ΥΠΕΞ) κ. Σούκρι μπορούμε να συζητήσουμε για διάφορα θέματα, είμαστε άνετοι. Αν η Αίγυπτος υπογράψει συμφωνία καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης, τότε θα αποκτήσει μεγαλύτερη θαλάσσια περιοχή ευθύνης. Στη Μεσόγειο, ως υφαλοκρηπίδα και ως ΑΟΖ οτιδήποτε κηρύξει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ. «Για το ζήτημα αυτό δεν υπήρξε μια επίσημη συνομιλία» διευκρίνισε ο Τσαβούσογλου. 

Μέχρι στιγμής πάντως, η Αίγυπτος έχει εντελώς διαφορετική άποψη, καθώς δεν είναι μόνο οι θαλάσσιες ζώνες, είναι ευρύτερα οι διμερείς σχέσεις που είναι κακές, καθότι η Άγκυρα υποστήριζε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα προσπαθώντας να ανατρέψει τον Σίσι.
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr