Γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας: Οι ευχές των πολιτικών – Το podcast του ΓΕΕΘΑ

0
92

Γιορτάζει σήμερα η Πολεμική Αεροπορία, τα ελληνικά «φτερά» που προστατεύουν τη χώρα μας, τιμώντας τον προστάτη τους Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «ανέβασε» στο διαδίκτυο βίντεο με μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας και έγραψε: «Σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρετε στην πατρίδα. Χρόνια πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία».

Την αδιαμφισβήτητη ικανότητα και αποτελεσματικότητα της Πολεμικής Αεροπορίας σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς, επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Καθημερινά τα στελέχη της αποδεικνύουν τον επαγγελματισμό τους φυλάσσοντας ουράνιες ‘’Θερμοπύλες΄΄. Χρόνια πολλά», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ευχές και από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νικό Χαρδαλιά. «Χρόνια Πολλά στους Αετούς μας! Αίεν Υψικρατείν!», έγραψε στο Twitter.

Το podcast του ΓΕΕΘΑ

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) δημοσίευσε νέο ηχητικό της σειράς των podcasts στρατιωτικής θεματολογίας, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Πολεμική Αεροπορία.

Στην αφήγηση του podcast συμμετέχει ο επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής, Ιπτάμενος Επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς».

Είναι ο πιλότος που κατά την πρόσφατη στρατιωτική παρέλαση εκτέλεσε άψογα ακροβατικούς ελιγμούς πάνω από τη Θεσσαλονίκη και έστειλε από τους αιθέρες μήνυμα εθνικής υπερηφάνειας προς όλους τους Έλληνες για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ακούστε το podcast:

Τo στίγμα τους στην ηχογράφηση έδωσαν οι αντιπτέραρχοι ε.α. Κωνσταντίνος Χατζηλάκος και Διογένης Χαρλαύτης, οι οποίοι τίμησαν την Πολεμική Αεροπορία με τη πλούσια δράση τους σε πολεμική και ειρηνική περίοδο.

Το podcast έχει τίτλο «Οι Κυρίαρχοι των Ελληνικών Ουρανών» και περιγράφει τις χρυσές σελίδες δόξας που έγραψαν οι Έλληνες αεροπόροι από το 1912 μέχρι και σήμερα.

Επίσης, περιγράφει τον σκληρό αγώνα που δίνει το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, οι ιπτάμενοι, οι μηχανικοί, η αεράμυνα και τα σώματα υποστήριξης, προβάλλοντας καθημερινά, ημέρα και νύχτα, την αεροπορική ισχύ της χώρας. διασφαλίζοντας την ελληνική αεράμυνα και αναχαιτίζοντας κάθε ξένο αεροσκάφος που επιχειρεί να παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο μας.

Στο podcast γίνεται αναφορά και στις ζωτικές υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο, προστατεύοντας τα δάση και τις περιουσίες των πολιτών σβήνοντας πυρκαγιές από αέρος, σώζοντας ζωές με αποστολές έρευνας και διάσωσης και μεταφέροντας ασθενείς και μοσχεύματα προστατεύοντας το πολύτιμο αγαθό της υγείας των ακριτών μας.

Οι πιλότοι μας, προστίθεται στην ανακοίνωση, κυριαρχούν σήμερα στους ελληνικούς ουρανούς, αποτελώντας τους εκφραστές της αποτρεπτικής ισχύος του έθνους στους αιθέρες.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ,

Πηγή: skai.gr