Γιάννης Οικονόμου: Περιμένουμε την εισήγηση της Επιτροπής για τη χρονική μετάθεση των μέτρων

0
86

Για τη χρονική μετάθεση των μέτρων που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης Όμικρον, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση της επιτροπής αύριο για τη χρονική μετάθεση των μέτρων νωρίτερα. «Σταθμίζουμε τα δεδομένα περιμένουμε αύξηση στα κρούσματα και για το λόγο αυτό βρισκόμαστε όλοι σε έγρηγορση. Μετά τις εισηγήσεις, θα πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις σε ενδεδειγμένο χρόνο».

Για τα σχολεία, ο κ. Οικονόμου είπε ότι στόχος είναι να ανοίξουν κανονικά, δεν υπάρχει εισήγηση να μην ανοίξουν στην ώρα τους

«Η παραλλαγή Όμικρον εξελίσσεται ραγδαία και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων δεν φέρνει αντίστοιχη αύξηση σε κρούσματα και νοσηλείες. Περιμένουμε και στην Ελλάδα αύξηση κρουσμάτων και θα πιεστεί το σύστημα υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε και εκείνος με τη σειρά του τους νέους να αποφύγουν τις συναναστροφές με τους μεγαλύτερους ή να υποβληθούν σε τεστ.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr