Γερμανία: Νέο «όχι» της Μέρκελ στο κορωνοομόλογο: Υπάρχουν άλλοι τρόποι

0
101

Νέο “όχι” στο κορωνοομόλογο για τα πληττόμενα από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας κράτη-μέλη του νότου είπε η Άνγκελα Μέρκελ λίγο πριν τη νέα συνεδρίαση του Eurogroup. 

“Τα κορωνοομόλογα δεν είναι το μοναδικό εργαλείο που υπάρχει για να αμβλυνθούν οι οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να δείξουμε αλληλεγγύη” επέμεινε η καγκελάριος.

Σύμφωνα με το Reuters, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ανέφερε ότι “δεν πιστεύω πως πρέπει να έχουμε κοινό χρέος λόγω της κατάστασης της πολιτικής μας ένωσης και γι’ αυτό απορρίπτουμε αυτήν την ιδέα”.

Η κ. Μέρκελ τάχθηκε πάντως υπέρ μιας “ενιαίας ευρωπαϊκής απάντησης”, επαναλαμβάνοντας πως η Γερμανία θα διαδραματίσει ρόλο, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα υπάρχει αλληλεγγύη.

Η καγκελάριο ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα ανάκαμψης της ΕΕ θα πρέπει να τεθεί σε συζήτηση από κοινού με τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. 

Επίσης, τόνισε ότι παρότι η Γερμανία απορρίπτει την ιδέα του κορωνοομολόγου, συμφώνησε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε κατά τη διάρκεια επικοινωνίας τους ότι πρέπει η Ευρώπη να είναι ενωμένη κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr