Γερμανία: Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί πιθανή τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι

0
52

Η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι είναι πιθανό ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Ναβάλνι να δηλητηριάστηκε.

«Επειδή υπάρχει πιθανότητα δηλητηρίασής του, είναι αναγκαία η προστασία του Ναβάλνι. Η γερμανική κυβέρνηση απαιτεί πλήρη διαφάνεια στη διερεύνηση του συμβάντος. Δυστυχώς, υπήρξαν μερικές ύποπτες περιπτώσεις δηλητηριάσεων στην πρόσφατη ρωσική ιστορία», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ στο Βερολίνο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Mάας εμφανίστηκε πιο επιφυλακτικός. «Λείπουν ακόμα πολλά στοιχεία, τα οποία πρέπει να περιμένουμε», ανέφερε ο Μάας κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο. «Υπολογίζω ότι θα λάβουμε πληροφορίες από το (νοσοκομείο) Τσαριτέ του Βερολίνου (όπου νοσηλεύεται ο Ναβάλνι) στο άμεσο μέλλον». 

Οι γιατροί στη σιβηρική πόλη Ομσκ αρνήθηκαν ότι καθυστέρησαν τη μεταφορά του επικριτή του Κρεμλίνου στη Γερμανία υπό την πίεση των αρχών. Η ομάδα περί τον Ναβάλνι κατηγόρησε τους γιατρούς ότι με την καθυστέρηση αποσκοπούσαν στο να καθυστερήσει η ανίχνευση δηλητηρίου. Ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου το διέψευσε αυτό. «Φροντίσαμε τον ασθενή και τον σώσαμε», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr