Γεωργιάδης για την απόφαση του ΣτΕ: Συνταγματικός ο νόμος για τον ΕΦΚΑ, θα θεραπευτεί η κανονιστική πράξη

0
27

Γεωργιάδης: “Η μεταρρύθμιση του ΕΦΚΑ συνεχίζεται κανονικά και ισχύει. Η απόφαση του ΣτΕ ως προς το ειδικό αυτό ζήτημα θα γίνει σεβαστή και το πρόβλημα θα θεραπευτεί”

Ο νόμος για τον ΕΦΚΑ είναι συνταγματικός, θα θεραπευτεί η κανονιστική πράξη, διευκρινίζει σε δήλωσή του ο Άδωνις Γεωργιάδης για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 Όπως επισημαίνει, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. στόχος είναι οι συντάξεις να απονέμονται εντός 60 ημερών – όπως ήδη συμβαίνει – «και να μην επιστρέψουμε στις καθυστερήσεις του παρελθόντος».

«Ως προς την απόφαση του ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ, την οποία και θα μελετήσουμε εξονυχιστικά, μόλις την λάβουμε ολόκληρη, φαίνεται ότι ο νόμος που επιτρέπει επιλογή γενικών διευθυντών από ιδιωτικό τομέα κρίθηκε συνταγματικός» αναφέρει χαρακτηριστικά o υπουργός σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, σημειώνοντας ότι ακυρώθηκε η κανονιστική πράξη που όριζε τις διευθύνσεις στις οποίες μπορεί να επιλεγεί διευθυντής από τον ιδιωτικό τομέα, λόγω έλλειψης ειδικής αιτιολογίας.

«Θα πρέπει, δηλαδή, να οριστεί στην κανονιστική, γιατί μία γενική διεύθυνση έχει ανάγκη από εξωτερικό γενικό διευθυντή και μία άλλη όχι. Άρα, η μεταρρύθμιση του ΕΦΚΑ συνεχίζεται κανονικά και ισχύει. Η απόφαση του ΣτΕ ως προς το ειδικό αυτό ζήτημα θα γίνει σεβαστή και το πρόβλημα θα θεραπευτεί» δεσμεύεται ο κ. Γεωργιάδης. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr