Γεωργιάδης: Έως το τέλος Οκτωβρίου οι μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού

0
28

O υπουργός Εργασίας κάλεσε τις επιχειρήσεις να δώσουν δίκαιες αυξήσεις στους μισθούς – Τι ανέφερε για τις εκκρεμείς συντάξεις 

Σύντομα, έως το τέλος Οκτωβρίου, θα παρουσιαστούν μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά του, ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης 

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες της απόφασης για κατάργηση της παρακράτησης 30% από τη σύνταξη για όσους συνταξιούχους εργάζονται, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, o υπουργός Εργασίας προανήγγειλε αλλαγές στη ρύθμιση που ορίζει ότι δεν μπορεί να αποδοθεί σύνταξη σε όσους ελεύθερους επαγγελματίες έχουν χρέη άνω των 20.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ αν δεν εξοφλήσουν το υπερβάλλον των 20.000 ευρώ ρυθμίζοντας σε έως 60 δόσεις το υπόλοιπο χρέος. 

“Χρειάζεται λύση, δίκαιη λύση, για τους υποψήφιους συνταξιούχους με χρέη, και θα δουλέψω γι’ αυτό το ζήτημα” σημείωσε. 

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι υπάρχουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες πλήρωναν ασφαλιστικές εισφορές επί χρόνια αλλά στο τέλος του εργασιακού τους βίου δημιούργησαν οφειλές.

O κ. Γεωργιάδης κάλεσε τις επιχειρήσεις να δώσουν δίκαιες αυξήσεις στους μισθούς και να δώσουν στους εργαζόμενους τους μισθούς που τούς αναλογούν με βάση την παραγωγικότητα. 

Σε ό,τι αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι έχουν μειωθεί μόλις στις 32.000.

Πηγή: skai.gr