Γεωργαντάς-ΣΚΑΪ: Σήμερα θα ξεπεράσουμε 7 εκατ. εμβολιασμένους πολίτες

0
101

Θα ξεπεράσουν σήμερα τα 7 εκαταμμύρια οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες, όπως έκανε γνωστό μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε 7.430.000 που είναι με την πρώτη δόση και 7.000.000 που είναι με τη δεύτερη. 

Με την τρίτη δόση έχουν εμβολιαστεί περίπου 3.300.000, σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού. Στο σύνολο των δικαιούχων της αναμνηστικής δόσης μαζί με αυτούς που εμβολιάστηκαν και το 1.300.000 που έχει προγραμματίσει το ραντεβού του για τις επόμενες ημέρες έχουμε το 75% των δικαιούχων.

Όπως ανέφερε ακόμη ο κ. Γεωργάντας στο τραπέζι είναι  η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους κάτω των 60 ετών. «Αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών» .

Οι άνω των 60 ετών, σημείωσε,  ότι έχουν κάνει την τρίτη αναμνηστική δόση κατά ποσοστό 90%. 

Για τα νέα μέτρα, είπε ότι σήμερα θα υπάρξουν ανακοινώσεις καθώς με την αλλαγή των δεδομένων και λειτουργώντας υπεύθυνα πρέπει να τα αξιολογήσουμε και να τα φέρουμε νωρίτερα.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στην πρώτη ημέρα που τέθηκε σε λειτουργία η ψηφιακή ταυτότητα. 

324.000 κατέβασαν την εφαρμογή και χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας και σε δυο ώρες ανέβηκαν στις  370.000.

Όπως εξήγησε η εφαρμογή διευκολύνει εκτός από τους πολίτες και τους επαγγελματίες για να γίνεται ο έλεγχος ταυτόχρονα. «Πρόκειται για μια εύκολη διαδικασία», συμπλήρωσε.

Επισήμανε ακόμα ότι ορισμένοι πολίτες ίσως χρειαστεί να κάνουν update την εφαρμογή.

«Την χρησιμοποιούμε μόνο για τον έλεγχο. Ωστόσο είναι  είναι ο πρόδρομος της επόμενης ημέρας» σημείωσε με νόημα.

Ο κ. Γεωργαντάς προανήγγειλε ότι στο πρώτο τριμηνο του 2022 σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα έχουμε την ταυτότητα μας ηλεκτρονικά για κάθε νόμιμη χρήση.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr