Γαλλία: Τουλάχιστον 50.000 άστεγα παιδιά στη χώρα

0
45

“Περισσότερα από 50.000 παιδιά ζουν σε καταλύματα, σε αυτοσχέδια καταφύγια ή στον δρόμο στη Γαλλία”, σύμφωνα με τη συλλογικότητα “Ποτέ Χωρίς Στέγη”, η οποία προχώρησε σε διαμαρτυρία  κατά της κακής στέγασης των ανηλίκων στη Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία.

Με την ευκαιρία της κινητοποίησης που διοργανώθηκε, η συγκεκριμένη οργάνωση που έχει την έδρα της στη Λιόν, η UNICEF Γαλλίας, μια ένωση γονέων μαθητών και η συλλογικότητα CAU, κάλεσαν τις αρχές και τους υποψηφίους για τις προεδρικές εκλογές να δράσουν απέναντι στην επιδείνωση της κατάστασης των άστεγων ανηλίκων.

“Το κράτος ανέπτυξε πρωτοφανή μέσα για να διατηρήσει 200.000 θέσεις σε καταλύματα και να θέσει τέλος στην εποχική διαχείριση των καταλυμάτων”, σημειώνει η CAU σε ανακοίνωσή της και προσθέτει: “Δυστυχώς, λόγω της κοινωνικής και υγειονομικής κρίσης (…), υπάρχουν ακόμα άνθρωποι στον δρόμο, μεταξύ των οποίων οικογένειες και παιδιά”.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2020, το Ίδρυμα Abbé Pierre μετρούσε 300.000 άστεγους όλων των ηλικιακών ομάδων στη Γαλλία, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με το 2012 και με ένα αυξανόμενο ποσοστό γυναικών και παιδιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr