Γαλλία: Διεκόπη η κυκλοφορία των τρένων νότια του Μπορντό εξαιτίας δασικής πυρκαγιάς

0
221

Σύμφωνα με τη νομαρχία Λαντ, η δασική πυρκαγιά βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά η κατάσταση χαρακτηρίζεται βελτιωμένη τις τελευταίες ώρες.

Η κυκλοφορία των τρένων διεκόπη την Τρίτη στα νότια του Μπορντό, στη νοτιοδυτική Γαλλία, εξαιτίας της δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα στον νομό Λαντ, όπως ανακοίνωσε ο γαλλικός οργανισμός σιδηροδρόμων (SNCF).

Τα δρομολόγια όλων των τρένων έχουν διακοπεί «από τις 15:00 (τοπική ώρα) στις γραμμές Μπορντό-Αντάι και Μπορντό-Νταξ-Ταρμπ», λόγω της πυρκαγιάς κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές στο Λαλίκ, στο νότιο τμήμα του Λαντ, ανέφερε η ανακοίνωση του SNCF.

Τρία τρένα υψηλών ταχυτήτων (TGV), με προορισμό το Παρίσι, ακινητοποιήθηκαν στον σταθμό Νταξ.

Σύμφωνα με τη νομαρχία Λαντ, η δασική πυρκαγιά βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά η κατάσταση χαρακτηρίζεται βελτιωμένη τις τελευταίες ώρες. Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, «μοιράστηκαν γεύματα και νερά σε όλους τους ταξιδιώτες» που είχαν αποκλειστεί, ενώ έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για να τους προσφερθεί προσωρινή φιλοξενία.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία έκανε στάχτη περίπου 300 πευκόφυτα στρέμματα, κινητοποιήθηκαν 170 πυροσβέστες και τρία αεροσκάφη. Άλλο ένα πύρινο μέτωπο (βορειότερα) είχε οριοθετηθεί χθες το πρωί, αφού κατέστρεψε περίπου 3.000 στρέμματα πευκοδάσους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr