Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Επικίνδυνοι καπνοί – Μήνυμα από το «112»

0
50

Νέο μήνυμα απέστειλε στους κατοίκους της περιοχής στην Μεταμόρφωση η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λόγω της φωτιάς που ξέσπασε σε εργοστάσιο πλαστικών.

«Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες. Αποφύγετε τις μετακινήσεις. Πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στην περιοχή σας, επικίνδυνοι καπνοί. Η εισπνοή καπνού μπορεί να είναι επικίνδυνη», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται ότι Μεγάλη φωτιά μαίνεται από τις 7 το πρωί σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών, επί της οδού Σωρού, στη Μεταμόρφωση, κοντά στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Στο σημείο επιχειρούν ενισχυμένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 43 πυροσβέστες και 12 οχήματα, καθώς κι ένα Πεζοπόρο Τμήμα της ΕΜΑΚ, ενώ γίνονται και συνεχείς ρίψεις νερού από δύο ελικόπτερα. Στην κατάσβεση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και δημοτικες υδροφόρες.

Η πυρκαγιά έχει πάρει έκταση και έχει επεκταθεί σε όλο το κτίριο, ενώ λόγω των πλαστικών που καίγονται έχει καλυφθεί με πυκνό μαύρο καπνό ο ουρανός της Αττικής.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά στο εργοστάσιο και να μην επεκταθεί στις διπλανές βιοτεχνίες. 

Για λόγους ασφαλείας -καθώς λόγω του καπνού υπάρχει μειωμένη ορατότητα νωρίτερα είχε κλείσει η Εθνική Οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.Ωστόσο, πριν από λίγο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται, στο ρεύμα προς Λαμία, στις δύο δεξιές λωρίδες. Συγκεκριμένα, στη Λεωφόρο Κηφισού, στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος των διοδίων της Αττικής Οδού (Κόμβος Μεταμόρφωσης) έως το ύψος της Γέφυρας της Λυκόβρυσης. Στο ρεύμα προς Αθήνα παραμένει κλειστή. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr