Φώναζαν «σκοτώστε τον»: Συγκλονίζει ο αστυνομικός που δέχτηκε επίθεση στη Νέα Σμύρνη

0
36

Του Δημήτρη Δαμιανού

Στην 13η Τακτική Ανακρίτρια κατέθεσε ως μάρτυρας ο 27χρονος αστυνομικός για την άγρια επίθεση που υπέστη στη Νέα Σμύρνη, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Ο ειδικός φρουρός δέχθηκε την επίθεση όταν διαδηλωτής τον πέταξε από τη μηχανή που επέβαινε με συνάδελφό του της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Ο συνήγορός του Θανάσης Πλεύρης δήλωσε πως «είναι σαφές ότι όσοι βρέθηκαν εκεί ήθελαν να τον σκοτώσουν».

Ο αστυνομικός είπε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του: «Όταν με τράβηξαν και με έριξαν κάτω πάρα το ότι το κράνος μου ήταν δεμένο ένιωθα να το τραβάνε. Όταν το έβγαλαν δέχτηκα καταιγισμό χτυπημάτων στο κεφάλι και στο σώμα. Διαπίστωσα ότι έλειπε εξοπλισμός όπως οι γεμιστήρες μου. Κρατούσα σφιχτά το όπλο γιατί ήμουν πεπεισμένος ότι αν το πάρουν θα με σκοτώσουν. Ένιωσα ότι φτάνει το τέλος μου. Νιώθω ότι είμαι πολύ τυχερός και ότι γλύτωσα από θαύμα. Τους άκουγα να φωνάζουν: “Σκοτώστε τον. Πάρτε του το όπλο. Θα πεθάνεις κωλόμπατσε.” Ένιωσα ότι έφτασε το τέλος μου και ότι δεν θα ξαναδώ την οικογένεια μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα.»

Ολόκληρη η κατάθεση:

Αισθάνθηκα από πίσω μου κάποιον να ορμάει επάνω μου, να με πιάνει από το λαιμό και ρίχνοντάς με κάτω να μου τραβάει το κράνος με το χέρι του προκειμένου να βγει. Το κράνος όντως βγήκε παρόλο που ήταν ασφαλισμένο στο λαιμό μου. Όσο βρισκόμουν στο έδαφος αισθάνθηκα αρχικά ένα λάκτισμα επάνω μου και στη συνέχεια ένα καταιγισμό χτυπημάτων από πλήθος ατόμων που όρμησαν επάνω μου, τα οποία στόχευαν κατευθείαν στο κεφάλι, φωνάζοντας παράλληλα «σκοτώστε τον, πάρτε του το όπλο», «θα πεθάνεις κωλόμπατσε».

Εγώ προσπάθησα να προστατέψω το όπλο μου γιατί αισθανόμουν να το τραβάνε από τη θήκη μου. Προσπάθησα να προστατέψω όσο μπορούσα το σώμα μου και το κεφάλι μου με τα χέρια μου, καθώς ένιωθα ένα τεράστιο πλήθος να με χτυπάει. Πήραν κομμάτια από τον εξοπλισμό μου και από ότι συνειδητοποίησα μου έλειπαν γεμιστήρες. Από τη στιγμή που ένα τόσο μεγάλο πλήθος κόσμου με χτυπούσε στο κεφάλι με σκοπό να με σκοτώσει δεν θα δίσταζε παίρνοντας το όπλο μου να με πυροβολήσει και κάποιος. Εκείνη τη στιγμή ένιωθα ότι τελειώνω, ότι φθάνει το τέλος μου, ότι το πλήθος δεν θα σταματήσει να με χτυπάει μέχρι να με δει να πεθαίνω.

Νιώθω ότι στα τελευταία δευτερόλεπτα που με χτυπούσαν έχασα τις αισθήσεις μου. Όλο αυτό το περιστατικό διήρκεσε περίπου 2 λεπτά. Θεωρώ ότι επειδή έχασα τις αισθήσεις μου το πλήθος, νόμιζε ότι είχα πεθάνει, οπότε και μείωσε τα χτυπήματα σε βάρος μου. Νιώθω ότι έγινε ένα θαύμα που ζω. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι ήλθε
το τέλος, ότι δε θα ξαναντικρύσω τα αγαπημένα μου πρόσωπα και τώρα πλέον προσπαθώ να ανακάμψω ψυχολογικά και σωματικά. Εκείνη τη στιγμή
προτεραιότητα είχε η προστασία της ζωής μου και του όπλου μου για να μη συμβεί κάτι χειρότερο εάν το έπαιρναν.

 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr