Έβρος: Μαραθώνια απολογία των πέντε συνοριοφυλάκων- Πάνω από 9 ώρες στον ανακριτή

0
46

Απολογούνται από τις 9.45 το πρωί ενώ ο όγκος της δικογραφίας αριθμεί 2.500 σελίδες

Για περισσότερες από 9 ώρες διαρκεί η διαδικασία απολογίας στον ανακριτή Ορεστιάδας των 5 συνοριοφυλάκων.

Οδηγήθηκαν σήμερα στις 9.45 το πρωί στο γραφείο του, μετά από δυο διαδοχικές προθεσμίες που πήραν την Τρίτη και χθες Παρασκευή για να απολογηθούν, σχετικά με τις κατηγορίες που τους βαρύνουν και αφορούν αδικήματα διακίνησης μεταναστών στο ελληνικό έδαφος.

Η πρώτη απολογία κράτησε πάνω από 3 ώρες, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το βράδυ θα υπάρχει το τελικό πόρισμα Εισαγγελέως και Ανακριτή.

Όπως είναι γνωστό οι πέντε συνοριοφύλακες από το ΤΣΦ Ισαακίου Διδυμοτείχου συνελήφθησαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας από άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος με αδικήματα: διευκόλυνση εισόδου πολιτών Τρίτων Χωρών, διεύθυνση συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση , δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας , μεταφορά από το εξωτερικό παράνομων πολιτών, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Η απολογία των συνοριοφυλάκων, που με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, γίνεται ατομικά παρουσία των συνηγόρων υπεράσπισης.

Από το πρωί έξω από τα δικαστήρια, διότι είναι Σάββατο και οι υπηρεσίες είναι κλειστές, βρίσκονται οι στενοί συγγενείς των συνοριοφυλακων, σύζυγοι και παιδιά μαζί με φιλικά τους πρόσωπα που αγωνιούν για την έκβαση της υπόθεσης. Αφού απολογηθούν και οι 5 άνδρες θα ακολουθήσει η σύσκεψη που θα έχει ο Εισαγγελέας με τους συνηγόρους υπεράσπισης και ακολούθως η σύσκεψη Εισαγγελέα και Ανακριτή για το τελικό αποτέλεσμα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο όγκος της δικογραφίας που αριθμεί τις 2.500 σελίδες.

Προφυλακιστέοι ή ελεύθεροι με εγγυήσεις και άλλους περιοριστικούς όρους είναι οι πιθανές αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Πηγή: skai.gr