Έβρος: Η επικίνδυνη μάχη με τις φλόγες που δίνουν στρατός και πυροσβέστες στη Δαδιά – Δείτε βίντεο

0
221

Στα πλάνα του βίντεο παίρνει κανείς μια μικρή μόνο γεύση από το πόσο δύσκολη είναι η πρόσβαση στο παρθένο δάσος.

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν οι πυροσβέστες, αλλά και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων για την κατάσβεση και διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών στη Δαδιά Έβρου. Με κίνδυνο της ζωής τους, οι πυροσβέστες δίνουν «μάχη σώμα με σώμα» με τις φλόγες, ενώ στα πλάνα του βίντεο παίρνει κανείς μια μικρή μόνο γεύση από το πόσο δύσκολη είναι η πρόσβαση στο παρθένο δάσος. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά μαίνεται σε πολλαπλά μέτωπα, με κύριο αυτό στη Δαδιά. «Στον Έβρο έχουμε πρόβλημα, και στο Βορειοδυτικό και στο Βορειοανατολικό κομμάτι, η πυκνότητα του δάσους είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορούμε να εισέλθουμε, έρποντας μπήκαν στο δάσος οι πυροσβέστες για να κάνουν κατάσβεση» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός. 

Περίπου 15.000 στρέμματα κάηκαν στη Δαδιά, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς. «Εστιάζουμε στις αντιπυρικές ζώνες ειδικά κοντά στο χωριό της Δαδιάς που εκκενώθηκε χθες» τόνισε, ενώ διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα παρθένο δάσος με ιδιαίτερο ανάγλυφο και μεγάλη δυσκολία πρόσβασης. 

Στην περιοχή γίνονται εκτιμήσεις για μεγάλη οικολογική καταστροφή, καθώς αναφέρεται ότι η πανίδα, μεταξύ αυτών και τα σπάνια αρπακτικά πτηνά, έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά, ενώ η χλωρίδα θα χρειαστεί 20 με 30 χρόνια για να επανέρθει στην προηγούμενη κατάσταση. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr