Ευάγγελος Βενιζέλος: Ο Μωυσής Ελισάφ ήταν διεθνούς εμβέλειας πλεονέκτημα για τη χώρα

0
8

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου για τον δήμαρχο Ιωαννίνων που απεβίωσε σήμερα
 

Ο Μωυσής Ελισάφ ήταν «κατά βάθος πάντα διδακτικός» και «έδινε πάντα με τη στάση του μαθήματα αξιοπρέπειας και πολιτισμού σε όλα τα πεδία που κινήθηκε. Ένας πράος ηγέτης, όπως ο βιβλικός συνονόματός του», σημειώνει σε ανάρτησή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τον δήμαρχο Ιωαννίνων, ο οποίος απεβίωσε σήμερα καθώς νοσούσε με καρκίνο.

Επρόκειτο για έναν άνθρωπο «διεθνούς εμβέλειας» που αποτελούσε «πλεονέκτημα για τη χώρα ως πολίτης, κοσμοπολίτης, Έλληνας Εβραίος, αιρετός άρχοντας των Ιωαννιτών που έστειλαν με την εκλογή του ως δημάρχου ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Δυστυχώς ο χρόνος δεν ήταν αρκετός», προσθέτει ο πρώην αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ευ. Βενιζέλου:

«Ήταν κατά βάθος πάντα διδακτικός ο αγαπημένος μας Μωυσής Ελισάφ. Έδινε πάντα με τη στάση του μαθήματα αξιοπρέπειας και πολιτισμού σε όλα τα πεδία που κινήθηκε. Ένας πράος ηγέτης, όπως ο βιβλικός συνονόματός του. Και επιπλέον πανεπιστημιακός ερευνητής και δάσκαλος, θεραπευτής σωμάτων αλλά και ψυχών με τρυφερότητα και γνήσιο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους. Ένας γνήσιος λόγιος σε διαρκή επαφή με τους σύγχρονους προβληματισμούς και ενεργό συνείδηση της ιστορίας.Ο Μωυσής ήταν διεθνούς εμβέλειας πλεονέκτημα για τη χώρα ως πολίτης, κοσμοπολίτης, Έλληνας Εβραίος, αιρετός άρχοντας των Ιωαννιτών που έστειλαν με την εκλογή του ως δημάρχου ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Δυστυχώς ο χρόνος δεν ήταν αρκετός.Η κοινή ανθρώπινη μοίρα που ενώνει και σαρώνει τα πάντα ήταν αυστηρή μαζί του, αφήνει όμως ισχυρή παρακαταθήκη ως παρηγοριά στους δικούς του ανθρώπους και ως υπόδειγμα και μέτρο σύγκρισης στους συμπολίτες του».

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr