Εταιρεία κρυπτονομισμάτων μοίρασε κατά λάθος 90 εκατ. δολάρια στους χρήστες της

0
115

Τα λάθη στις οικονομικές συναλλαγές – ειδικά αυτές των εταιρειών – είναι σπάνια αλλά όχι απίθανα. Μία περίπτωση που έγινε viral είναι αυτή της cypto εταιρείας Compound, η οποία κατέθεσε κατά λάθος κρυπτονομίσματα COMP αξίας 90 εκατομμυρίων δολαρίων σε κάποιους λογαριασμούς χρηστών της.

Το λάθος, οφειλόταν σε bug του συστήματος που κατέληξε σε λανθασμένες πληρωμές στους χρήστες. Προφανώς, το ποσό είναι αρκετά μεγάλο και η εταιρεία τώρα αναγκάζεται να ζητήσει από τους χρήστες να επιστρέψουν αυτά τα χρήματα.

Την έκκληση έκανε ο CEO της εταιρείας, Robert Leshner, ενώ ως κίνητρο παροτρύνει τους χρήστες να κρατήσουν το 10% των κρυπτονομισμάτων ως αμοιβή white-hat. Ταυτόχρονα όμως προσπαθεί να αποθαρρύνει αυτούς που σκέφτονται να τα κρατήσουν, λέγοντάς τους πως τα κεφάλαια αυτά θα δηλωθούν στην εφορία ως εισόδημα.

Όμως η τελευταία έκφρασή του, “most of you are doxxed”, εκνεύρισε τους χρήστες αφού εκλήφθηκε ως μία απειλή πως θα δώσει στη δημοσιότητα τα προσωπικά τους στοιχεία.

Ο Leshner παραδέχτηκε πως αυτή ήταν μία ξεροκέφαλη προσέγγιση και ζήτησε συγγνώμη. Έκτοτε, ευχαριστεί μέσω Twitter τον κάθε χρήστη που επιστρέφει τα κρυπτονομίσματα ξεχωριστά.

Πηγή: Unboxholics

Πηγή: skai.gr