Ερντογάν: Τα δίνει όλα για να κερδίσει τις εκλογές – Ανακοίνωσε δωρεάν φυσικό αέριο για έναν χρόνο

0
42

Την ίδια ώρα, ουρές κάνουν οι Τούρκοι για λίγο φθηνό κρέας – Μας έκλεψαν την ευτυχία, λένε για την κυβέρνηση Ερντογάν

Τα τελευταία του χαρτιά για να κερδίσει τις εκλογές παίζει ο Ταγίπ Ερντογάν. Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε δωρεάν φυσικό αέριο για όλους για έναν μήνα, και δωρεάν φυσικό αέριο για μαγείρεμα και ζέσταμα νερού (25 κυβικά μέτρα ανά μήνα) για έναν χρόνο!

«Ανακοινώνω το πρώτο χαρμόσυνο νέο. Για ένα ολόκληρο έτος θα δώσουμε δωρεάν το φυσικό αέριο που χρησιμοποιούν οι πολίτες μας για μαγείρεμα και τη χρήση ζεστού νερού. Ναι, θα διαγραφεί το ποσό που αντιστοιχεί σε 25 κ.μ. κάθε μήνα που αντιστοιχεί στη χρήση σε κουζίνα και σε χρήση ζεστού νερού.
Ανακοινώνω το δεύτερο νέο. Για ένα μήνα σε όλες τις κατοικίες της Τουρκίας δεν θα πάρουμε κανένα τίμημα για τη χρήση του φυσικού αερίου».

Σόου Ερντογάν με το φυσικό αέριο της Μαύρης Θάλασσας

Λίγη ώρα νωρίτερα, μέσα σε φαντασμαγορική γιορτή, ο τούρκος πρόεδρος εγκαινίασε την πλατφόρμα άντλησης φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα λέγοντας:

«Ξεκινάει να ρέει το αέριο της Μαύρης Θάλασσας ξεκινάει. Από εδώ και πέρα ο λαός μας θα χρησιμοποιεί το δικό του αέριο. Στο όνομα του Αλλάχ, του Παντελεήμων, του Πολυεύσπλαχνου. Το βλέπετε έτσι; Δείτε τις οθόνες. Παρακαλώ να αυξήσουμε λίγο τη ροή. Το αέριο μας σε λίγο θα δούμε πιο όμορφα. Έτσι μπράβο, έτσι. Με το καλό με το καλό για τα 85 εκατομμύρια συμπολιτών μας. Ο Θεός μας αξίωσε να ζήσουμε αυτή την ημέρα. Ο λαός μου να έχει αφθονία και μπερεκέτι».


Τραγικές εικόνες στην Τουρκία – Ουρές για φθηνό κρέας δίπλα στον οργανισμό αποστολής στο διάστημα 

Την ίδια ώρα, ρεπορτάζ τουρκικών καναλιών καναλιών παρουσιάζουν μια άλλη εικόνα της Τουρκίας, αυτή που οι άνθρωποι κάθονται με υπομονή στις ουρές για να αγοράσουν λίγο φθηνό κρέας και κατηγορούν την κυβέρνηση του Ερντογάν ότι τους έκλεψε την ευτυχία. Και όλα αυτά, δίπλα από τον τουρικό οργανισμό αποστολής στο διάστημα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του καναλιού FOX:

«Πριν τη γιορτή του Ραμαζανιού, υπάρχουν οι ουρές του κόσμου για να προμηθευτούν από το φθηνό κρέας του ιδρύματος κρέατος και γάλακτος δίπλα ακριβώς όμως είναι κι ένα άλλο ίδρυμα του κράτους, ο οργανισμός του Διαστήματος από τη μία υπάρχει η πραγματικότητα και από την άλλη τα όνειρα της Τουρκίας» αναφέρει το ρεπορτάζ και φιλοξενεί δηλώσεις πολιτών που λένε:

-Με αυτές τις ουρές θα πάμε στο Διάστημα; Μήπως μας βάλουν και τακτική γραμμή.

-Δεν τους πιστεύω. Αυτό που ξέρω είναι πως οι 5 λίρες που έχω στην τσέπη μου τώρα έχουν αξία μισής λίρας. Τι να κάνω όταν δεν έχω αγοραστική δύναμη;

-Με δυσκολία πήρα ένα κιλό κιμά κι ένα κοτόπουλο. Η καρδιά θέλει να τα πάει όλα όμως δεν μου φτάνουν τα χρήματα. Είμαι συνταξιούχος. Μας έκλεψαν την ευτυχία. Υπάρχει κάτι χειρότερο από αυτό;».

Κριτική Κιλιτσντάρογλου μέσω… TikTok

Σε ότι αφορά την αντιπολίτευση, ο Κεμαλ Κιλιτσντάρογλου με βιντεάκι στο TikTok ώστε να έρθει πιο κοντά στους νέους, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τις τιμές στα τρόφημα που έχουν εκτοξευθεί:

«Μετά τις υποσχέσεις τους τώρα ήρθαν και οι πράξεις τους. Αυτό το τόσο μικρό τυρί κοστίζει 150 λίρες! Την Τουρκία που κάποτε την θαύμαζαν με την μαγειρική της και την κουζίνα της τώρα την άφησαν έρημη. Το πρώτο μου μέλημα είναι να χορτάσει ο λαός μου».

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr