Ερντογάν: Η ζώνη επιρροής μας είναι μεγαλύτερη από τα σύνορά μας

0
22

Τούρκοι αναλυτές σημειώνουν ότι η Ελλάδα γίνεται ισχυρή με τον εξοπλισμό που αποκτά και έτσι «αυξάνεται η πιθανότητα να μας προκαλέσει ζημιά»

Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι βλέπουν το μέλλον τους στην Τουρκία τόνισε ο Ταγιπ Ερντογάν σε ομιλία του, όπου υποστήριξε ότι η επιρροή της χώρας του είναι μεγαλύτερη από τα σύνορά της. 

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι αυτό που ανέφερε φάνηκε και στο ενδιαφέρον που υπήρξε για τις εκλογές της Τουρκίας. 

Ερντογάν: Στην περιοχή μας δεν μπορεί να παραμείνει σταθερή μια εξίσωση που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία που δεν υπολογίζει την Τουρκία. Το όραμα μας για ισχυρή Τουρκία και στο τραπέζι και στο μέτωπο. Αυτό έγινε πραγματικότητα. Σήμερα η ζώνη επιρροής της χώρας μας έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τα σύνορα μας. 

Οι  πρόσφατες εκλογές παρακολουθήθηκαν από την Αφρική στην Ασία, από την Ευρώπη μέχρι και την Λατινική Αμερική από τον Τουρκικό κόσμο μέχρι και τον κόσμο του Ισλάμ κι αυτό είναι ένα δείγμα (της επιρροής). Εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων που μαζί μας δεν έχουν φυσική σχέση αλλά έχουν σχέση καρδιάς κι έτσι βλέπουν το μέλλον τους στην Τουρκία.


Τουρκικά ΜΜΕ: Το πρόβλημα είναι ο εξοπλισμός της Ελλάδας 

Εν τω μεταξύ, ο Ερντογάν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, τονίζοντας ότι θα συζητήσει μαζί του για το γεγονός ότι η Ελλάδα εξοπλίζεται συνεχώς. 

Παράλληλα, τα τουρκικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν ως πρόβλημα το ότι η Ελλάδα ενισχύει την άμυνά της.

Ο διευθυντής τηλεοπτικού δικτύου Haber Global, Ταχά Νταγλί τόνισε χαρακτηριστικά: 

«’Που θα φτάσετε με τους εξοπλισμούς, οι ΗΠΑ σας δίνουν άφθονα όπλα. Μήπως σας τα δίνει δωρεάν;’. Μάλλον θα τα πούμε αυτά με τον Μητσοτάκη. Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι πως για να προχωρήσουν οι σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας ή οι σχέσεις Ερντογάν-Μητσοτάκη, ο Ερντογάν θα εξετάσει κάποια θέματα. 

Είχε υπάρξει μια σοβαρή περίοδος έντασης και την στάση αυτή η ελληνική πλευρά την είχε καταλάβει. Τώρα για να ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις πρέπει να δούμε το πρόβλημα. Το πρόβλημα ήταν η επιθετική πολιτική της Ελλάδας, ο εξοπλισμός της Ελλάδας που παραβίαζε τις διεθνείς συνθήκες, όπως και η στρατιωτικοποίηση των νησιών. Για να γίνει κάποιο βήμα θα πρέπει να εξεταστούν αυτά, έτσι ώστε να ανοίξει μια νέα σελίδα».


Τούρκοι αναλυτές: Η Ελλάδα εξοπλίζεται και γίνεται ισχυρή

Τέλος, οι τούρκοι αναλυτές σημειώνουν ότι η Ελλάδα γίνεται ισχυρή με τον εξοπλισμό που αποκτά και έτσι «αυξάνεται η πιθανότητα να μας προκαλέσει ζημιά».

Η Σαγνιούρ Τεζέλ, παρουσιάστρια του Haber Global τόνισε: Αυτό που λέει ο πρόεδρος είναι, «εντάξει θα έχω σχέσεις με την Ελλάδα όμως εξήγησε μου αυτά τα εξοπλιστικά, και ποιο είναι το ντέρτι σου με τα F-16».

Ο Ερντογάν Καράκους, πτέραρχος ε.α. απάντησε: Αυτό είναι ζήτημα επιβίωσης μας. Η Ελλάδα προσπαθεί συνέχεια να γίνει όλο και πιο ισχυρή και αυξάνεται η πιθανότητα να μας προκαλέσει ζημιά. Και με το PKK έχουμε θέμα επιβίωσης. Στο παρελθόν είχαμε το σχέδιο των 2,5 πολέμων με την Ελλάδα, τη Συρία και τους Ελληνοκυπρίους. Ενώ τώρα η Ελλάδα βασίζεται στις ΗΠΑ.


Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr