Ερντογάν για κορωνοϊό: Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στον τουρισμό υγείας!

0
82

Η Τουρκία αποδίδει μεγάλη σημασία στον τουρισμό υγείας, υποστήριξε την Κυριακή ο Ταγίπ Ερντογάν θέτοντας ως στόχο η γείτονα να γίνει κόμβος τουριστικών υπηρεσιών στην υγεία.  Πρόσθεσε ότι τα νοσοκομεία, που βρίσκονται υπό κατασκευή, στο αεροδρόμιο Ατατούρκ και στο Σαντζάκτεπε της Κωνσταντινούπολης, θα βοηθήσουν στον τουρισμό υγείας.

«Όσοι φτάνουν από το εξωτερικό θα έρθουν εδώ με αεροπλάνα και εναέρια ασθενοφόρα και θα λάβουν θεραπεία εδώ» δήλωσε κατά τη διάρκεια εγκαινίων μιας νέας γραμμής μετρό. 

«Αυτή είναι μια νέα πρωτοβουλία για εμάς. Εδώ, η Τουρκία θα αναλάβει το καθήκον να είναι κόμβος υγείας», πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν το Σάββατο επισκέφθηκε τα εργοτάξια των νοσοκομείων που κατασκευάζονται στην Κωνσταντινούπολη ως μέρος των προσπαθειών της τουρκικής κυβέρνησης να καταπολεμήσει το ξέσπασμα του κορωνοϊού.

Εξέφρασε την ελπίδα για το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, λέγοντας ότι μετά τη λήξη της πανδημίας, η Τουρκία «θα συνεχίσει την πορεία της με ένα μεγαλύτερο άλμα».

«Μπορεί να προκαλούμε πρόβλημα, αλλά αν τα ανεχτούμε, θα απαλλαγούμε από το πρόβλημα του κορωναϊού σε σύντομο χρονικό διάστημα. Περνάω το ίδιο πράγμα με εσάς. Αν τηρήσουμε τα μέτρα που έχουμε λάβει, θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε σε σύγκριση με τις άλλες χώρες», δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στους πολίτες για τα περιοριστικά μέτρα. «Εκφράζω τη συγνώμη μου εάν προκαλούμε οποιοδήποτε πρόβλημα» επισήμανε. 

Σημειώνεται ότι ο τουρισμός υγείας (ή ιαματικός και θεραπευτικός τουρισμός) είναι μια μορφή τουρισμού που αναπτύσσεται συνεχώς και αφορά συνήθως άτομα της τρίτης ηλικίας που ψάχνουν εναλλακτικές μεθόδους για την αποκατάσταση της σωματικής και ψυχικής τους υγείας .
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr