Ερντογάν – Μπαχτσελί θα παρακολουθήσουν τουρκική άσκηση στο Αιγαίο

0
353

Ο Τούρκος πρόεδρος και ο ακροδεξιός του εταίρος θα μεταβούν αύριο στη Σμύρνη.

Τη στρατιωτική άσκηση EFES που διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου θα παρακολουθήσουν αύριο ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν και ο ακροδεξιός του εταίρος Ντεβλέτ Μπαχτσελί, όπως μετέδωσε πριν από λίγο ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης.

Ερντογάν και Μπαχτσελί θα μεταβούν από κοινού στη Σμύρνη και αναμένεται να ανεβάσουν κατακόρυφα την ένταση με την Ελλάδα. Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι «θα στείλουν και διάφορα μηνύματα», ενώ μεταδίδουν την είδηση για την από κοινού παρακολούθηση της άσκησης ως έκτακτη.

Οι απειλές Μπαχτσελί για τα Δωδεκάνησα

Μόλις χθες ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εξαπέλυσε ακραίες απειλές για τα Δωδεκάνησα και εγκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι επιδιώκει ένοπλη σύγκρουση με την Άγκυρα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης.

«Η Τουρκία δεν υποχωρεί από τα δικαιώματα της, δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματα της», «Η ελληνική κυβέρνηση φταίει καθώς έχει παραβιάσει τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων καθώς στρατιωτικοποιεί τα νησιά.  Έχει ευθύνες απέναντι στο διεθνές δίκαιο. Επιπλέον η καρδιά και η όψη των Δωδεκανήσων είναι στραμμένα προς την Τουρκία! Όποιος αγγίξει τη φλέβα μας θα του ξεριζώσουμε την καρδιά», δήλωσε ο Μπαχτσελί.

«Κάνει προβοκάτσιες για να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης»

Οι απειλές συνεχίστηκαν καθώς από τη μια είπε πως η Άγκυρα επιθυμεί το Αιγαίο να είναι «μια θάλασσα ειρήνης και γαλήνης» και από την άλλη πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση, «μόνο ο άτυχος  Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα πληρώσουν το τίμημα».

Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης που συγκυβερνά με το Κόμμα Ερντογάν, χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό όργανο των ξένων δυνάμεων «σαν τους παππούδες του» και πως κάνει προβοκάτσιες «για να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης».

«Ο Μητσοτάκης,  σαν τους παππούδες του γίνεται όργανο των ξένων δυνάμενων και με τις ενέργειες και τη ρητορική του oοδηγεί την κατάσταση στο να ξεχειλίσει το ποτήρι. Επισκέπτεται τα νησιά που είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας επιχειρεί να προκαλέσει την Τουρκία και βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας. Προσπαθεί να κάνει προβοκάτσιες για να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης εάν χρειαστεί καθώς θέλει να κάνει το Αιγαίο ελληνική θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά.

Οι αναφορές Μπαχτσελί στον Έλληνα πρωθυπουργό δεν τελείωσαν εκεί, καθώς κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι γυρνά από χώρα σε χώρα δείχνοντας τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας και παραπονιέται για την Τουρκία. «Γυρίζει από χώρα σε χώρα, από νησί σε νησί  μας δείχνει τα όπλα, με τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας παραπονιέται για τη χώρα μας», ανέφερε.

«Όσα εχθρικά χέρια αγγίξουν την πατρίδα μας σε θάλασσα και ξηρά θα σπάσουν»

«Ο Μητσοτάκης  να ξέρει ότι όποιος ανέβει σε ξένο άλογό του θα κατέβει πολύ γρήγορα και θα χιονίσει στα βουνά που εμπιστεύεται. Για εμάς η πατρίδα είναι μια. Η πατρίδα είναι τιμή. Δεν υπάρχει διαφορά σε θάλασσα και ξηρά. Όσα εχθρικά χέρια θα την αγγίξουν τα σπάσουν. Όσοι θέλουν να πνιγούν στο Αιγαίο δεν πρέπει να σταματήσουν και να έρθουν  μπροστά μας», είπε χαρακτηριστικά. 
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr