Έρευνα ΕΛ.ΑΣ για υποκίνηση των επεισοδίων στη Λάρισα – Η επίθεση σε δημοσιογράφο

0
100

Την υποκίνηση των επεισοδίων και καθοδήγηση της αμφισβήτησης των μοριακών τεστ ερευνούν οι αρχές στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας.

Πολλές ενδείξεις και στοιχεία δείχνουν ότι κάποιοι με το πρόσχημα της ρατσιστικής στοχοποίησης των Ρομά υποκινούν τις εντάσεις στον οικισμό.

Κάποιοι κάτοικοι του οικισμού έδειχναν στις αρχές αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας αποτελέσματα από τεστ αντισωμάτων, που ενδεχομένως είχαν κάνει σε ιδιωτικά ιατρεία ή κλινικές.

Χαρακτηριστική περίπτωση ήταν δύο άτομα που ενώ είχαν βγει θετικά στο μοριακό τεστ του ΕΟΔΥ κρατούσαν στα χέρια τους αρνητικό τεστ αντισωμάτων.

Οι αστυνομικοί με τα συνεργεία του ΕΟΔΥ βρέθηκαν αντιμέτωποι με τουλάχιστον 600 άτομα.

Την ώρα της επίθεσης στο δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ οι Ρομά ήθελαν να μιλήσουν και να αμφισβητήσουν τα τεστ, αλλά στη συνέχεια άναψαν τα αίματα. Οι αστυνομικοί αιφνιδιάστηκαν και δεν προχώρησαν σε συλλήψεις καθώς η κατάσταση ήταν ήδη τεταμένη. 

Οι εντάσεις σημειώθηκαν σήμερα, Παρασκευή, την ώρα της επιχείρησης μεταφοράς των ατόμων που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό από τον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας στη δομή «Αρωγή».

Το αποτέλεσμα αυτής της έντασης ήταν τόσο το λεωφορείο, όσο και όχημα του ΕΟΔΥ να αποχωρήσουν από την περιοχή του οικισμού. Οι κάτοικοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τις αρχές, έσπασαν την καραντίνα και αποχώρησαν από τον οικισμό βάζοντας φωτιά σε σημεία εκτός των ορίων της Νέας Σμύρνης.

Αρνούνται ότι υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό και υποστηρίζουν ότι πήγαν σε ιδιωτική κλινική και έκαναν τεστ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, επρόκειτο για τεστ αντισωμάτων και όχι τα μοριακά που κάνει ο ΕΟΔΥ, τα οποία όπως είπε και ο κ. Τσιόδρας στη σημερινή ενημέρωση δείχνουν ψευδή αποτελέσματα.

Μια ομάδα Ρομά, εν μέσω των εντάσεων, επιτέθηκε και χτύπησε το δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Πάνο Γαρουφαλιά. Μπροστά σε αστυνομικούς, τον γρονθοκόπησαν και τον  τραυμάτισαν, ενώ έκανε ρεπορτάζ για την έξαρση κρουσμάτων στον οικισμό. 

Η αστυνομία ενώ βρισκόταν στο σημείο δεν προχώρησε σε προσαγωγές.

Ο δημοσιογράφος απομακρύνθηκε, με τα τραύματα στο πρόσωπο του να είναι εμφανή.

Οι επιθέσεις, όμως, δεν περιορίστηκαν στους δημοσιογράφους, Ρομά επιτέθηκαν και στο αυτοκίνητο που επέβαιναν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Ο κ. Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ενισχυμένη επιτήρηση στον οικισμό Ρομά και επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης του ιού.

Αύριο, Σάββατο, αναμένεται να γίνει νέα επιχέιρηση μεταφοράς των 35 κρουσμάτων στη δομή.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr