Επώνυμη από το 2020 η καταγγελία για βαριά ποινικά αδικήματα σε βάρος του Γεωργούλη

0
29

Η καταγγελία είναι επώνυμη -και ως προς την καταγγέλλουσα και ως προς τον φερόμενο ως δράστη- από τον χρόνο πλησίον της πράξης, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ.

Καταγγελία για «βαριά ποινικά αδικήματα» σε βάρος του ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, έγινε στις βελγικές αρχές το 2020 και προσωποποιήθηκε το 2020, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταγγελία είναι επώνυμη -και ως προς την καταγγέλλουσα και ως προς τον φερόμενο ως δράστη- από τον χρόνο πλησίον της πράξης.

Η υπόθεση έγινε γνωστή στην Ελλάδα χθες το απόγευμα, όταν κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, η πρόεδρος του σώματος, Ρομπέρτα Μέτσολα, ανακοίνωσε από το Στρασβούργο ότι έχει λάβει αίτημα άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για υπόθεση που αφορά σε περιστατικό κακοποίησης.

Το αίτημα των βελγικών αρχών για άρση της ασυλίας μεταβιβάζεται στην αρμόδια Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Επιτροπή θα ψηφίσει επ’ αυτού σε μια ή δυο εβδομάδες, προκειμένου το αίτημα να επιστρέψει στην Ολομέλεια και να ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ευρωβουλευτικής ασυλίας του. 

Η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε στον κ. Γεωργούλη την πόρτα της εξόδου μετά την είδηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τον έθεσε εκτός κόμματος. 

Παπαδημούλης: Στηρίζουμε την άρση της ασυλίας του Αλ. Γεωργούλη – Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση  

   «Στηρίζουμε την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη και περιμένουμε την κρίση των βελγικών αρχών. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. 

   «Στην υπόθεση καταγγελίας σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές. Αντιδράσαμε ακαριαία και σωστά και ως Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και ως κόμμα γιατί η θέση μας είναι μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση», είπε ο αντιπρόεδρος σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

   Ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του και «δείχνοντας» συγκεκριμένα ΜΜΕ που δημοσίευσαν τα στοιχεία της καταγγέλλουσας, τόνισε «ότι επιχειρείται να δοθεί στο θέμα μια πολιτική-κομματική διάσταση και να οξυνθούν οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το ΠΑΣΟΚ». Προέτρεψε δε για μεγαλύτερη σοβαρότητα , «πέρα από την ελληνική μικροπολιτική».

   Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρχει σκοπιμότητα στη δημοσιοποίηση του θέματος κατά την προεκλογική περίοδο, προκειμένου να δημιουργηθεί πρόβλημα στις σχέσεις των δύο κομμάτων, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε:

   «Δεν το γνωρίζω, δεν γνωρίζω τον φάκελο της υπόθεσης, αλλά είναι γεγονός από αυτά που διαβάζω και ακούω από τους ανταποκριτές στις Βρυξέλλες, η αρχική καταγγελία έγινε το 2020, ανώνυμα, χωρίς να δοθεί το όνομα του θύτη. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές το όνομα του θύτη διευκρινίστηκε πολύ αργότερα. Τα τρία χρόνια που πέρασαν ως σήμερα είναι πολύς χρόνος. Είναι αρμόδιες οι βελγικές αρχές να εξηγήσουν, αν ερωτηθούν από τους δημοσιογράφους, γιατί χρειάστηκε τόσος χρόνος να έρθει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από τη στιγμή όμως που ήρθε, επειδή καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, η θέση μας ήταν σαφής: εκτός πλέον της ευρωομάδας μας και του κόμματος ο Αλέξης Γεωργούλης, για να υπερασπιστεί τη δική του εκδοχή».

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr