Επιτυχίες των Ουκρανών σε βάρος των Ρώσων γύρω από το Κίεβο, λέει το βρετανικό Υπ. Άμυνας

0
78

Σε δύσκολη κατάσταση εμφανίζονται να έχουν περιέλθει οι ρωσικές δυνάμεις βορείως του Κιέβου λόγω των ουκρανικών αντεπιθέσεων, σύμφωνα με τις νεότερες στρατιωτικές πληροφορίες που έχει συλλέξει το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Σε νυχτερινή ανακοίνωση αναφέρεται πως η Ουκρανία εντείνει την πίεση επί των ρωσικών δυνάμεων στα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας.

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας σημειώνει πως οι ρωσικές δυνάμεις σε αυτόν τον άξονα προέλασης ήδη αντιμετωπίζουν «σοβαρά ζητήματα εφοδιασμού και ηθικού».

Τονίζεται παράλληλα πως οι Ουκρανοί στρατιώτες πραγματοποιούν επιτυχημένες αντεπιθέσεις κατά ρωσικών θέσεων σε πόλεις στα περίχωρα του Κιέβου.

«Πιθανότατα έχουν ανακαταλάβει το Μακάριβ και το Μοστσούν», εκτιμά το βρετανικό υπουργείο, ενώ υπάρχει και «ρεαλιστική πιθανότητα» οι ουκρανικές δυνάμεις να είναι πλέον σε θέση να περικυκλώσουν ρωσικές μονάδες στην Μπούσα και στο Ιρπίν.

Η ενημέρωση καταλήγει με την επισήμανση πως «είναι πιθανό οι επιτυχημένες αντεπιθέσεις από την Ουκρανία να διαταράξει την ικανότητα των ρωσικών δυνάμεων να αναδιοργανωθούν και να επαναρχίσουν τις δικές τους επιθέσεις κατά του Κιέβου».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr