Επίθεση στη Νίκαια: 47χρονος συνελήφθη για φερόμενη σχέση με τον δράστη

0
46

Ένας 47χρονος τέθηκε υπό κράτηση καθώς είναι ύποπτος ότι ήταν σε επαφή με τον δράστη της χθεσινής φονικής επίθεσης με μαχαίρι στην Νίκαια, μετέδωσε το BFM TV, επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας.

Tην Πέμπτη ένας 21χρονος Τυνήσιος που φώναζε “Αλλάχου Άκμπαρ” αποκεφάλισε μια 60χρονη γυναίκα και έναν 55χρονο άνδρα μέσα στο ναό, ενώ μια 44χρονη γυναίκα από τη Βραζιλία κατέληξε στα τραύματά τη κοντά σε καφέ. 

Ο δράστης, ονόματι Μπραχίμ A, σύμφωνα με έγγραφο που βρέθηκε πάνω του, πυροβολήθηκε  και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε εγχείριση καθώς βρισκόταν σε σοβαρή κατάσταση. Είχε ταξιδέψει με τρένο από την Ιταλία στη Γαλλία. 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι «η βραζιλιάνικη κυβέρνηση ανακοινώνει, με μεγάλη οδύνη, ότι το ένα από τα πρόσωπα που έχασαν τη ζωή τους ήταν μια Βραζιλιάνα υπήκοος ηλικίας 44 ετών, μητέρα τριών παιδιών, κάτοικος Γαλλίας».

Το υπουργείο, το οποίο όταν ερωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε πως δεν είναι σε θέση σε αυτό το στάδιο να διευκρινίσει αν η γυναίκα είχε επίσης τη γαλλική υπηκοότητα, πρόσθεσε πως «η βραζιλιάνικη κυβέρνηση εκφράζει τη λύπη της και καταδικάζει σθεναρά αυτή τη φρικιαστική επίθεση». Η γυναίκα λεγόταν Simone Barreto Silva σύμφωνα με ΜΜΕ της Βραζιλίας που δείχνουν φωτογραφίες της. 

Πηγή: ΑΜΠΕ – skai.gr

Πηγή: skai.gr