Επίθεση σε αστυνομικό-Ν. Σμύρνη: Προφυλακιστέος ο 23χρόνος -Ελεύθερος με όρους ο 22χρονος

0
151

Του Δημήτρη Δαμιανού

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 23χρόνος για το αδίκημα, της απόπειρας ανθρωποκτονίας μετά την απολογία του στην 14η ανακρίτρια σχετικά με την επίθεση σε αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη, ενώ 22χρονος συγκατηγορούμενος του με τον οποίο είχαν συλληφθεί την ίδια μέρα αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων. 

Αν και σε βάρος του 22χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, τελικώς στην ανάκριση κλήθηκε να απολογηθεί για τα υπόλοιπα κακουργήματα που αφορούν σε εκρηκτικά, καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή του στην άγρια επίθεση εναντίον του αστυνομικού. 

Σε βάρος του 22χρονου επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης 3 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 1000 ευρώ. Όπως δήλωσε η συνήγορός του Άννυ Παπαρούσου, τα τηλέφωνα των δυο νεαρών παρακολουθούνταν από τον περασμένο Ιανουάριο με εισαγγελική διάταξη για λόγους δημόσιας ασφάλειας και βάσει αυτού του υλικού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους. 

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι απολογίες ενώπιον της 13ης Ανακρίτριας των επτά κατηγορουμένων που συνελήφθησαν τη νύχτα των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη μεταξύ των οποίων και ο 30χρονος που φέρεται να έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι, ενώ ήδη έχουν εξεταστεί μάρτυρες που πρότεινε ο 30χρονος.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr