Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Έρευνες και για συνεργό – Ήταν προμελετημένο

0
84

Μάχη δίνουν οι γιατροί στο Θριάσιο για να σώσουν την όραση της  34χρονης, που άγνωστη μασκοφόρος περιέλουσε με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Αν και τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας της ήταν πιο ενθαρρυντικά, η κατάστασή της παραμένει σοβαρή. 

Η άτυχη γυναίκα νοσηλεύεται στο Θριάσιο στη μονάδα εγκαυμάτων. Η αστυνομία συνεχίζει πυρετωδώς τις έρευνες για τον εντοπισμό της δράστριας και ακόμη και πιθανού συνεργού της. Επίσης, περιμένουν να γίνει άρση απορρήτου ώστε να ερευνήσουν στο κινητό της τυχόν περίεργα μηνύματα.

Τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής μέχρι στιγμής δεν έχουν φέρει αποτελέσματα στην αναγνώριση της δράστριας. Το τελευταίο βίντεο που κυκλοφορεί είναι ακριβώς δίπλα από το γραφείο, όπου εργάζεται η 34χρονη, και δείχνει τη στιγμή που μπαίνει στην είσοδο και μετά από λίγα δευτερόλεπτα τρέχει έξω φωνάζοντας.

Το σημείο που είναι η κάμερα είναι «τυφλό» και δεν έχει καταγραφεί η δράστρια. Είναι πολύ πιθανό να περίμενε μέσα στην είσοδο την άτυχη κοπέλα. Κάτι που σημαίνει ότι είχε κάνει έρευνα του χώρου.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως το να κάνεις κάτι τέτοιο δείχνει πολύ μεγάλη εκδικητική μανία. «Το να θες να παραμορφώσεις έναν άνθρωπο για όλη του τη ζωή.»

Ο κ. Μπαλάσκας εκτίμησε ότι για την αστυνομία δεν θα είναι δύσκολο να εξιχνιάσει την υπόθεση. «Τώρα υπάρχουν τα τεχνικά μέσα και ο τρόπος.» 

Τέλος, τόνισε ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο, καθώς φαίνεται ότι κάποιο άτομο παρακολουθούσε από πριν το σημείο. Είναι πιθανό να της είχαν στήσει «καραούλι», είπε.

Για τον θύτη και το θύμα μιας τέτοιας επίθεσης μίλησε η Φρόσω Φωτεινάκη, Συμβουλευτική Ψυχολόγος, στον ΣΚΑΪ. 

Οι βλάβες στην ψυχική υγεία θα είναι ανεπανόρθωτες, τόνισε. Ο  φόβος ρίζωσε μέσα στην ψυχή της μετά το περιστατικό, θα έχει πάρα πολλά να διαχειριστεί συναισθηματικά μέχρι να νιώσει ότι μπορεί να κινηθεί στον κόσμο με ασφάλεια.

Ένας άνθρωπος θέλησε να προκαλέσει βλάβες στην εικόνα της κοπέλας διαλέγοντας αυτό τον βάναυσο τρόπο. Θα μπορούσε να έχει αποβεί και μοιραίο. Η κίνηση αυτή δείχνει συναισθήματα οργής και μίσους, όπως είπε η κα Φωτεινάκη. 

«Μια υγιής δομή προσωπικότητας δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο.» 

Η κοπέλα αυτή θα έχει για όλη της τη ζωή βαθιά ψυχικά τραύματα. Όπως είπε η ψυχολόγος, για πάντα αποχωρίζεται το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στον κόσμο. «Όταν κάποιος πέφτει θύμα βίας δεν μπορεί να επανέλθει στην αφετηρία. Τα σημάδια θα φέρνουν πάντα την ανάμνηση.» 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr