Επισιτιστικό δράμα: 25 εκατ. τόνοι σιτηρών μπλοκαρισμένοι στην Ουκρανία-Σύσκεψη της G7

0
116

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 θα συναντηθούν στη Γερμανία αργότερα σήμερα για να συζητήσουν για την επισιτιστική ασφάλεια – η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς στον κόσμο σιτηρών όπως το σιτάρι και το ηλιέλαιο.

Οι εξαγωγές της συναντούν μεγάλη δυσκολία λόγω της ρωσικής παρουσίας στη Μαύρη Θάλασσα

Όπως αναφέρει το Skynews, οι ελλείψεις και οι επακόλουθες αυξήσεις τιμών αφήνουν τις αναπτυσσόμενες χώρες ιδιαίτερα ευάλωτες, καθώς είναι από τις πιο εξαρτώμενες από την ουκρανική παραγωγή.

Στη συνάντηση της G7 θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ουκρανίας και της Μολδαβίας θα βρίσκονται επίσης εκεί, εν μέσω ανησυχιών ότι ο πόλεμος μπορεί να επεκταθεί στη Μολδαβία.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε: «Υπάρχουν αποκλεισμένοι 25 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών στο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού, που σημαίνει τρόφιμα για εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο που τα χρειάζονται επειγόντως, κυρίως στις αφρικανικές χώρες και στη Μέση Ανατολή».

«Γι’ αυτό στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα σήμερα: σας βλέπουμε, σας ακούμε και σας υποστηρίζουμε», ήταν τα λόγια της Γερμανίδας ΥΠΕΞ.

Η σύνοδος κορυφής ολοκληρώνεται το Σάββατο.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr