Επίσημη ιατροδικαστική έκθεση: Ανθρωποκτονία ο θάνατος Φλόιντ – Ανεπαρκή στοιχεία για ασφυξία

0
88

Δόθηκε στη δημοσιότητα η ιατροδικαστική εξέταση του Τζορτζ Φλόιντ από το Hennepin County Medical Examiner’s Office, η οποία είναι η επίσημη τελική νεκροτομή για την αίτια θανάτου του.

Σύμφωνα με την επίσημη ιατροδικαστική εξέταση ο Φλόιντ ήταν θετικός στον κορωνοϊό αλλά ασυμπτωματικός, όμως αυτό δεν συνέβαλε στο θάνατό του. 

Σε σχέση με την τελευταία ιατροδικαστική εξέταση που είχε ζητήσει η οικογένειά του, αυτή αναφέρει ως αιτία θανάτου την καρδιοπνευμονική ανακοπή, ωστόσο δεν ξεκαθαρίζει από τι προκλήθηκε. Συμφωνεί όμως με το πόρισμα της προηγούμενης εξέτασης από την οικογένεια, ότι ήταν ανθρωποκτονία.

Στην έκθεση, οι τελικές διαγνώσεις του γραφείου αναφέρουν ότι ο Φλόιντ «σταμάτησε να ανταποκρίνεται, ενώ ήταν περιορισμένος από τους αστυνομικούς. Έλαβε ιατρική βοήθεια έκτακτης ανάγκης και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Hennepin HealthCare (HHC), αλλά δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν».

Η πιο αξιοσημείωτη λεπτομέρεια στην τελική έκθεση είναι ότι ενώ αναφέρεται ότι πέθανε από καρδιοπνευμονική ανακοπή, δεν αναφέρεται ότι προκλήθηκε από την ασφυξία που του προκάλεσε ο αστυνομικός πατώντας τον στο λαιμό.

Η έκθεση περιλάμβανε επίσης ότι είχε αρτηριοσκληρωτική και υπερτασική καρδιακή νόσο, δηλητηρίαση από φαιντανύλη και πρόσφατη χρήση μεθαμφεταμίνης και κάνναβης.

Ο οικογενειακός δικηγόρος του Φλόιντ, Ben Crump, κυκλοφόρησε τα ευρήματα μιας ανεξάρτητης αυτοψίας που έκρινε ότι «η πίεση που δέχτηκε στη δεξιά πλευρά της καρωτίδας του εμπόδισε τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και το βάρος στην πλάτη του εμπόδισε την ικανότητά του να αναπνέει». Από αυτήν την έκθεση, ζήτησαν τις κατηγορίες δολοφονίας πρώτου βαθμού εναντίον του πρώην αστυνομικού της Μινεάπολης Ντέρεκ Τσόβιν.

Στις υποσημειώσεις αναφερόταν επίσης ότι τα σημάδια της τοξικότητας της φαιντανύλης μπορεί να περιλαμβάνουν «σοβαρή αναπνευστική καταστολή» και επιληπτικές κρίσεις. Επίσης, ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να υποστηρίζουν τον «στραγγαλισμό ή την ασφυξία».
 

Πηγές: New York Post, Daily Mail

Πηγή: skai.gr