Επικοινωνία Τσίπρα με την Ευρωπαία Επίτροπο Μετανάστευσης μετά το ναυάγιο στην Πύλο

0
27

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε στην Ίλβα Γιόχανσον την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προωθήσει μία συγκροτημένη προσφυγική-μεταναστευτική πολιτική»

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Ίλβα Γιόχανσον, είχε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να την ενημερώσει για την επίσκεψή του στην Καλαμάτα μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας «τόνισε την σημασία που έχει να διαλευκανθούν οι αιτίες της τραγωδίας το συντομότερο και υπογράμμισε ότι η υπόθεση αυτή αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αποτυχία της ΕΕ να προωθήσει μια συγκροτημένη προσφυγική – μεταναστευτική πολιτική που να βάζει ως πρώτη προτεραιότητα την διάσωση της ανθρώπινης ζωής».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε, ακόμα, ότι «η διαπραγμάτευση για μια ευρωπαϊκή Συμφωνία Μετανάστευσης και Ασύλου πρέπει να αλλάξει ριζικά κατεύθυνση και να επικεντρωθεί στην εξασφάλιση νόμιμων και ασφαλών διόδων επανεγκαταστάσης προσφύγων σε κράτη μέλη της ΕΕ με δίκαιο τρόπο. Τέλος, πρόσθεσε ότι είναι ντροπή η Μεσόγειος να γεμίζει πτώματα, ενώ την ίδια στιγμή στις Βρυξέλλες να παρουσιάζεται ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου ως “πολυτέλεια” και να γίνεται συζήτηση για το αντίτιμο που θα καταβάλλουν κράτη μέλη, ώστε να μην φιλοξενούν πρόσφυγες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr