Επικοινωνία Δένδια με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ – Η πρόταση Στόλτενμπεργκ

0
12

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ενόψει της υπουργικής Συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ την επόμενη Τρίτη.
 
Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ πρότεινε μια σύντομη συνάντηση μεταξύ του ιδίου και των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, στο περιθώριο της Υπουργικής Συνάντησης στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα. 

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ότι έχει προγραμματισθεί καταρχήν, εφόσον υπάρχει το
κατάλληλο κλίμα, να μεταβεί στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου προκειμένου να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Υπό το φως της εξέλιξης αυτής επισήμανε ότι για πρακτικούς και συμβολικούς λόγους θα ήταν ευκταίο να πραγματοποιηθεί πρώτα η διμερής συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών. Πρόσθεσε δε ότι μετά τη συνάντηση αυτή και ανάλογα με την έκβασή της θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση των δύο υπουργών και του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί στο μέλλον.

Παράλληλα, συζητήθηκε μεταξύ άλλων, και η επίτευξη συμφωνίας για την εγκαθίδρυση εικοσιτετράωρης απευθείας γραμμής επικοινωνίας μεταξύ των Διακλαδικών Κέντρων Επιχειρήσεων των υπουργείων Άμυνας της Ελλάδας και της Τουρκίας. Ο Γενς Στόλτενμπεργκ θεωρεί ότι με την απευθείας γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των δύο Διακλαδικών Κέντρων Επιχειρήσεων είναι δυνατή η γρήγορη αποκλιμάκωση της έντασης εάν χρειαστεί. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr