Επικοινωνία Παναγιωτόπουλο με τον Βρετανό ομόλογό του για την τουρκική προκλητικότητα

0
50

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπεν Ουάλλας (Ben Wallace) είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο της οποίας συζήτησαν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας. Η επικοινωνία διεξήχθη με βρετανική πρωτοβουλία για αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία, ενώ ο Βρετανός υπουργός Άμυνας τόνισε ότι θα συνομιλήσει με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, προκειμένου να του μεταφέρει την ανησυχία του, που είναι και ανησυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο Έλληνας υπουργός ενημέρωσε τον κ. Ουάλλας για τις εξελίξεις, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα από την πλευρά της είναι έτοιμη για διάλογο με την Τουρκία στο πλαίσιο των κανόνων Διεθνούς Δικαίου, μόνον εφόσον αποσυρθούν τα τουρκικά πολεμικά πλοία και το ερευνητικό σκάφος από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Τόνισε δε ότι η παράταση της παρουσίας των τουρκικών πλοίων καθιστά αδύνατη την αποκλιμάκωση, ελλοχεύει κινδύνους ατυχήματος και λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας ανέφερε ότι κατανοεί τις ανησυχίες της Ελλάδας, τις οποίες συμμερίζεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι θα καταβάλλει, και από πλευράς του, προσπάθειες προκειμένου υπάρξει αποκλιμάκωση και συνθήκες διαλόγου.

Τέλος, ο κ. Ουάλλας αποδέχθηκε πρόσκληση που του απηύθυνε ο Έλληνας ομόλογός του να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας στο προσεχές διάστημα.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr