Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην παλιά φοιτητική εστία στου Ζωγράφου – Συλλήψεις πέντε ανήλικων

0
37

Οι ανήλικοι, οι οποίοι είναι μαθητές, δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη κλοπών από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στις περιοχές του Ζωγράφου, του Βύρωνα και της Καισαριανής

Ρεπορτάζ Μάκης Συνοδινός

Ευρεία επιχείρηση της ΕΛΑΣ έγινε το πρωί στην παλιά φοιτητική εστία στου Ζωγράφου. Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι. 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ πρόκειται για μέλη συμμορίας που χρησιμοποιούσε τις φοιτητικές εστίες ως ορμητήριο για παράνομες πράξεις, όπως ληστείες και ναρκωτικά. 

Οι ανήλικοι, οι οποίοι είναι μαθητές, δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη κλοπών από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στις περιοχές του Ζωγράφου, του Βύρωνα και της Καισαριανής, ενώ χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο για την οργάνωση και τον σχεδιασμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας, δωμάτια του κτιρίου των παλιών φοιτητικών εστιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι ανήλικοι δράστες χρησιμοποιούσαν τα δωμάτια 608, 665, 666 του 6ου ορόφου και το δωμάτιο 1003 του 1ου.

Από την έρευνα των Αρχών στο δωμάτιο 1003 ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1 νάιλον συσκευασία χρώματος μπλε περιέχων κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους τριάντα εννιά 39 γραμμαρίων
  • 1 διάφανη νάιλον συσκευασία περιέχων 57 επιμέρους συσκευασίες περιέχουσες κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 64γραμμαρίων
  • 1 ζυγαριά ακριβείας
  • 2 κυνηγητικά φυσίγγια
  • 1 πολύεργαλείο με θήκη
  • 2 κινητά τηλέφωνα
  • 2 φορητοί υπολογιστές

Έρευνα όμως πραγματοποιήθηκε και στα σπίτια τους, όπου εκεί οι αστυνομικοί εντόπισαν κινητά τηλέφωνα, ένα μαχαίρι τύπου σουγιάς-πεταλούδα, γάντια και αλλά αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες πράξεις τους.

Πρόκειται για την παλιά φοιτητική εστία στην οποία η αστυνομία είχε κάνει μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψη κακοποιών και πριν από περίπου ένα χρόνο.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr