Έπεσαν οι πρώτες υπογραφές με το Παρίσι για τις φρεγάτες Belharra – Πότε παραδίδονται

0
16

Mε γοργούς ρυθμούς ενισχύεται το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας. Οι πρώτες υπογραφές για τις φρεγάτες Belharra με το Παρίσι έχουν ήδη πέσει. Το πρώτο βήμα έγινε με το προσύμφωνο που υπέγραψε η γενική διεύθυνση αμυντικών εξοπλισμών και επενδύσεων της Ελλάδας με την αντίστοιχη της Γαλλίας αναφέρει ο Σταύρος Ιωαννίδης.

Το προσύμφωνο ορίζει ότι η Ελλάδα θα προμηθευθεί τρεις φρεγάτες Belharra έναντι 3 δισεκ. ευρώ, μαζί με τον οπλισμό και την υποστήριξη. 

Η πρώτη αναμένεται να παραδοθεί την άνοιξη του 2025, ενώ η δεύτερη λίγους μήνες αργότερα. Η τρίτη φρεγάτα σύμφωνα με το σχεδιασμό θα παραδοθεί το 2026. 

Απομένουν κάποια βήματα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, ενώ τον Ιανουάριο αναμένεται η τελετή στην οποία θα παραστεί ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, όπου θα κοπεί το πρώτο κομμάτι χάλυβα για την ελληνική φρεγάτα. 

Στο μεταξύ, τα έξι πρώτα ετοιμοπόλεμα Rafale που παρέλαβε η χώρα μας αναμένεται να προσγειωθούν στην Τανάγρα στα τέλη Ιανουαρίου ενισχύοντας την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας.
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr